PeriKızı
Moderatör
-
- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
-
- Mesajlar
- 8,670
-
- MFC Puanı
- 26,804
Yemeklerde kullandığınız yumurta kabuklarını temizledikten sonra dört litre suda 10 yumurta kabuğunu kaynatıp bir gece dinlenmeye bıraktıktan sonra bu suyu yetiştirdiğiniz saksı bitkilerine vererek ihtiyaç duydukları kalsiyum ve potasyumu elde etmelerini sağlayabilirsiniz.Bitkilerinizi gübrelemek için bir başka yöntem de yumurta haşladığınız suyu, oda sıcaklığına geldikten sonra doğrudan saksılara dökmek. Bu yolla hem haşlama suyunu ziyan etmemiş olursunuz hem de yumurta kabuklarından suya geçen mineralleri bitkilerinize aktarmış olursunuz.
Aynı şekilde yumurta kabuklarını doğrudan toprağa da karıştırabilirsiniz. Sinek ve böcekleri davet etmemek için kabukları iyice yıkadıktan sonra blenderda toz haline getirin ve bitki ekerken bu tozdan belli bir miktarı saksı toprağınıza karıştırın.
Aynı şekilde yumurta kabuklarını doğrudan toprağa da karıştırabilirsiniz. Sinek ve böcekleri davet etmemek için kabukları iyice yıkadıktan sonra blenderda toz haline getirin ve bitki ekerken bu tozdan belli bir miktarı saksı toprağınıza karıştırın.