Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Yulaf Kepekli Isırgan Otlu Lorlu Börek
Malzemeler :
2,5 -3 yemek kaşığı yulaf kepeği yada karışımı
10 yemek kaşığı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
iç malzeme :
küçük kase ısırgan otu 2 yemek kaşığı pırasa
2 yemek kaşığı lor
1 çay kaşığı kimyon,karabiber ,acı toz biber,tuz
Yapılışı :
Öncelikle yumurtayı çırpın ardından Yulaf kepeği ve sütü,kabartma tozunu biraz da karabiber serpin iyice kaşıkla karıştırın küçük fırın kabına yada ufak boy borcama yağlı kağıt serin yulaf kepeği hamurundan 3 yemek kaşığı kadar dökün üstüne yıkayıp doğradığımız iç malzemeyi yayın üstüne geri kalan hamuru kaşıkla yayın az olduğu için kaşıkla iyice yayın üstüne çörek otu ve susam serpin 170 derecede içi pişinceye kadar pişirin kürdanla pişip pişmediğini batırarak kontrol edin üstü de kızardımı ocağı kapatın.Afiyet olsun
Malzemeler :
2,5 -3 yemek kaşığı yulaf kepeği yada karışımı
10 yemek kaşığı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
iç malzeme :
küçük kase ısırgan otu 2 yemek kaşığı pırasa
2 yemek kaşığı lor
1 çay kaşığı kimyon,karabiber ,acı toz biber,tuz
Yapılışı :
Öncelikle yumurtayı çırpın ardından Yulaf kepeği ve sütü,kabartma tozunu biraz da karabiber serpin iyice kaşıkla karıştırın küçük fırın kabına yada ufak boy borcama yağlı kağıt serin yulaf kepeği hamurundan 3 yemek kaşığı kadar dökün üstüne yıkayıp doğradığımız iç malzemeyi yayın üstüne geri kalan hamuru kaşıkla yayın az olduğu için kaşıkla iyice yayın üstüne çörek otu ve susam serpin 170 derecede içi pişinceye kadar pişirin kürdanla pişip pişmediğini batırarak kontrol edin üstü de kızardımı ocağı kapatın.Afiyet olsun