Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yufkada Kadayıf Tatlısı

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
tatl%C4%B1manset-300x329.jpg



Malzemeler
3 yufka
200 gr. kadayıf
1 su b. fındık
1 çay k. toz tarçın
1 yumurta akı
2 çorba k. tereyağı
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
2,5 su b. su
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
kaymak
yeşil fıstık


HAZIRLANIŞI

Şertbeti için; suyu, şekeri ve limonu tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfı ince doğruyoruz ve çelik tavada yağsız kavurmaya başlıyoruz. Fındığı toz olmayacak şekilde öğütüyoruz. Fındığı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını ilave edip rengi kızarana kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste seriyoruz. Kenarları kalınsa eğer, bıçakla kesebiliriz. Yufkaları önce 4′e kesiyoruz. Bu parçaları da kendi içlerinde 3′e kesiyoruz. Yufkaları üstüste alıyoruz. İçlerine kadayıf harcı koyuyoruz ve kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ucunu yumurta akına batırıyoruz ve yapıştırıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. İyice kızaran tatlıları süzüyoruz ve soğumuş şerbetin içine atıyoruz. Diğer posta tatlıyı kızartana kadar, önceki tatlıları şerbetin içinde bekletiyoruz. Şerbetten çıkardığımız tatlıları tabağa diziyoruz. Soğuyunca üzerini kaymak ve yeşil fısıkla süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun
 
Üst Alt