Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yufkada ıspanaklı tart

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Malzemeler:

700 gr ıspanak

2 yufka

2 diş sarımsak

4 çorba kaşığı sıvıyağ

4 dilim pastırma

3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 yumurta sarısı

Tuz, karabiber

Beşamel sos:

1.5 su bardağı süt

Yarım su bardağı un

50 gr margarin

1 tutam muskat

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.

* Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.

Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin.

* Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın
 
Üst Alt