OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER HAMURU İÇİN
1 kilo un
Tuz
Ilık su
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir)
2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin.
Karabiber
Tuz
AYRICA
100 gr Kaymak,
100 gr tereyağ,
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yöresel Boşnak Böreği Tarifi
Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Ilık su ile yoğurmaya başlayalım.
Çok yumuşak bir hamur yoğurmamız gerektiğini unutmayın.
Hala elimize yapışıyor olması gerekiyor hamurun, hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim.
Bezenin birisini mutfak tezgahının üzerine alarak elimiz ile açalım.
Bu sırada bir tavanın içerisinde tereyağı ve kaymağı eritelim.
Elimiz ile biraz açtığımız hamurun içerisine erittiğimiz tereyağı ve kaymak ılıyınca 2-3 yemek kaşığı kadar hamurun üzerine dökelim.
Döktüğümüz yağı elimiz ile hamurun her yerine sürelim.
Ardından hamuru döne döne çekerek uzatalım.
Resimler bu aşamada size yardımcı olacaktır.
Yufka boyutunda hamurumuzu açalım ve kenarlarına iç harcımızı dökelim.
Ardından yine erittiğimiz yağdan dökelim ve her yerine yayalım.
Şimdi içe doğru tüm hamuru saralım, iç harcın üzerini kapatarak.
Rulo şeklinde saralım.
Ardından yağlı fırın tepsisine dizme işlemi geliyor.
Rulo yaptığımız hamuru 2 cm kalınlığında keselim ve iki ucunu da büzdürerek tepsiye dizelim.
Bu şekilde bütün ruloyu hazırlayalım ve tepsiye dizelim, ayırdığımız diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayalım.
Erittiğimiz yağdan kalanını tepsinin üzerine dökelim.
Yüksek derece de kızarana dek pişirelim.
Dilerseniz bu şekilde dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
1 kilo un
Tuz
Ilık su
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir)
2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin.
Karabiber
Tuz
AYRICA
100 gr Kaymak,
100 gr tereyağ,
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yöresel Boşnak Böreği Tarifi
Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Ilık su ile yoğurmaya başlayalım.
Çok yumuşak bir hamur yoğurmamız gerektiğini unutmayın.
Hala elimize yapışıyor olması gerekiyor hamurun, hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim.
Bezenin birisini mutfak tezgahının üzerine alarak elimiz ile açalım.
Bu sırada bir tavanın içerisinde tereyağı ve kaymağı eritelim.
Elimiz ile biraz açtığımız hamurun içerisine erittiğimiz tereyağı ve kaymak ılıyınca 2-3 yemek kaşığı kadar hamurun üzerine dökelim.
Döktüğümüz yağı elimiz ile hamurun her yerine sürelim.
Ardından hamuru döne döne çekerek uzatalım.
Resimler bu aşamada size yardımcı olacaktır.
Yufka boyutunda hamurumuzu açalım ve kenarlarına iç harcımızı dökelim.
Ardından yine erittiğimiz yağdan dökelim ve her yerine yayalım.
Şimdi içe doğru tüm hamuru saralım, iç harcın üzerini kapatarak.
Rulo şeklinde saralım.
Ardından yağlı fırın tepsisine dizme işlemi geliyor.
Rulo yaptığımız hamuru 2 cm kalınlığında keselim ve iki ucunu da büzdürerek tepsiye dizelim.
Bu şekilde bütün ruloyu hazırlayalım ve tepsiye dizelim, ayırdığımız diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayalım.
Erittiğimiz yağdan kalanını tepsinin üzerine dökelim.
Yüksek derece de kızarana dek pişirelim.
Dilerseniz bu şekilde dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.