Yoğurtlu Patates - Gaziantep Mutfağı
300 gr. az yağlı parça et
2 su bardağı nohut (bol nohutlu sevenin elini tutulmaz)
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ, Haspir veya nane
Yeteri kadar su.
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip yoğurdun kesilmemesi için iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yoğurtlu Patates artık servise hazırdır.
300 gr. az yağlı parça et
2 su bardağı nohut (bol nohutlu sevenin elini tutulmaz)
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ, Haspir veya nane
Yeteri kadar su.
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip yoğurdun kesilmemesi için iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yoğurtlu Patates artık servise hazırdır.