MALZEMELER:
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
6 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
KÖFTE İÇİN:
100 gr kıyma
Tuz
karabiber
Çorba Tarifi:
Dövmeyi bir gece önceden bol suda ıslatın. Ertesi gün süzün. Derin bir tencereye koyarak 5 su bardağı su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşi iyice kısın. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun.
Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Una bulayın. Bir kâsede yoğurt ve unu biraz tuz ve 1 bardak su ilavesiyle hiç topak kalmaymcaya kadar çırpın. İçine çorbanın suyundan kaşık kaşık ekleyip
ılıştırarak koyu bir ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırarak inceltin. Bu karışımı ağır ağır, pişmekte olan çorbaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Yine kısık ateşte çok kaynatmadan 6-7 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu kontrol edin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Kuru naneyi ekleyip bir kere cızırdattıktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun