- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
4 adet yumurta
10 yemek kaşığı takita formtat 60 Toz tatlandırıcı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
900 gr. Süzme Yoğurt ( Bimin dost marka süzme yoğurdunu kullandım )
6 yemek kaşığı irmik ( tepeleme değil )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
3 yemek kaşığı mısır nişastası ( Tepeleme olmayacak )
6 yemek kaşığı takita formtat 60 Toz Tatlandırıcı
3 bardak light süt
3 damla damla sakızı aroması aroması yada damla sakızı
Hazırlanışı:
Malzemeler sırasıyla çırpılır.Mümkünse yuvarlak bir borcam peçete ile her tarafı yağlanır.Karışım tepsiye dökülür ve 160 derece ağır ısıda cheesecakeimiz pişirilir. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğiniz anlayabiliriz.
Cheessecakemiz soğurken kremamızı yapalım.Tüm krema malzemelerimiz çırpılır.Kısık ateşte pişirilir.En son damla sakızı ilave edilir.Kremamız pişen cheesecakemizin üzerine dökülür.Buz dolabında dinlenmeye alınır.Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpilir.Ve dilimlenerek servis edilir.. Afiyet Olsun..
4 adet yumurta
10 yemek kaşığı takita formtat 60 Toz tatlandırıcı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
900 gr. Süzme Yoğurt ( Bimin dost marka süzme yoğurdunu kullandım )
6 yemek kaşığı irmik ( tepeleme değil )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
3 yemek kaşığı mısır nişastası ( Tepeleme olmayacak )
6 yemek kaşığı takita formtat 60 Toz Tatlandırıcı
3 bardak light süt
3 damla damla sakızı aroması aroması yada damla sakızı
Hazırlanışı:
Malzemeler sırasıyla çırpılır.Mümkünse yuvarlak bir borcam peçete ile her tarafı yağlanır.Karışım tepsiye dökülür ve 160 derece ağır ısıda cheesecakeimiz pişirilir. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğiniz anlayabiliriz.
Cheessecakemiz soğurken kremamızı yapalım.Tüm krema malzemelerimiz çırpılır.Kısık ateşte pişirilir.En son damla sakızı ilave edilir.Kremamız pişen cheesecakemizin üzerine dökülür.Buz dolabında dinlenmeye alınır.Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpilir.Ve dilimlenerek servis edilir.. Afiyet Olsun..