OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
1 adet orta boy ( 3-4 kg ) hindi
1 adet soğan
Bir iki diş sarımsak
Bir çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, karabiber
İç pilav hazırlanışı
1.5 su bardağı pirinç
100 gr ciğer
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Bir fiske toz şeker
Tuz, kuru nane, karabiber, tarçın
Arzuya göre bir yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tavuk suyu
Yapılışı
- Hindiyi iyice tütsüleyip, bir saat kadar derince bir tencerede bir parça tuz ve karabiber ilavesiyle pişirip etleri yumuşatın. Bir süre haşlanmış hindinizi kenara alıp soğumaya bırakın.
- Kuru soğan ve sarımsağı ince rendeden geçirip, sıvıyağ, biber salçası ve baharatları ( kekik, fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ) ile güzelce karıştırın.
- Hazırlandığınız karışımı fırın tepsisine aldığınız hindinin her tarafına yedire yedire sürün. Hindinizi sosuyla birlikte bir saat kadar dinlenmeye alın. Arada akan sosunu yenileyip bütün hindiye sosun sirayet etmesini sağlayın.
- Bu arada iç pilavı hazırlamaya başlayın. Bunun için ince doğranmış soğanları tereyağ ile pembeleşene kadar kavurun. Hemen ardından dolmalık fıstıklarını ve ince doğranmış ciğerleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri ilave edip birkaç dakika pirinçleri de çevirip, bir fiske şeker ve tuz ialve edip baharatlarını ( kuru nane, karabiber, tarçın ) verin. Tavuk suyunu ilave edip pişmesine yakın dereotlarını da ilave edip, bir defa hafifçe karıştırıp demlenmeye alın.
- Sosuyla beklettiğiniz hindinin içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın. Fırın tepsinizin yarısına kadar su koyup, tepsiyi yüksek hararette fırına sürün.
- Ara ara kontrol ettiğiniz hindinizi fırın tepsisinde sağa sola yatırarak her tarafının pişmesini sağlayın. Hindi eti fırınlanırken çabuk kuruduğu için, tepsideki yağlı hindi suyuyla üzerine birparça gezdirip her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
- Hindinin pişme süresi fırınınızın hararetine veya seçtiğiniz hindiye göre 3-4 saati bulabilir. Büyükçe bir sunum tabağına yerleştirdiğiniz hindinizin diktiğiniz karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp görünmesini sağlayın.
Afiyet olsun...
1 adet orta boy ( 3-4 kg ) hindi
1 adet soğan
Bir iki diş sarımsak
Bir çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, karabiber
İç pilav hazırlanışı
1.5 su bardağı pirinç
100 gr ciğer
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Bir fiske toz şeker
Tuz, kuru nane, karabiber, tarçın
Arzuya göre bir yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tavuk suyu
Yapılışı
- Hindiyi iyice tütsüleyip, bir saat kadar derince bir tencerede bir parça tuz ve karabiber ilavesiyle pişirip etleri yumuşatın. Bir süre haşlanmış hindinizi kenara alıp soğumaya bırakın.
- Kuru soğan ve sarımsağı ince rendeden geçirip, sıvıyağ, biber salçası ve baharatları ( kekik, fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ) ile güzelce karıştırın.
- Hazırlandığınız karışımı fırın tepsisine aldığınız hindinin her tarafına yedire yedire sürün. Hindinizi sosuyla birlikte bir saat kadar dinlenmeye alın. Arada akan sosunu yenileyip bütün hindiye sosun sirayet etmesini sağlayın.
- Bu arada iç pilavı hazırlamaya başlayın. Bunun için ince doğranmış soğanları tereyağ ile pembeleşene kadar kavurun. Hemen ardından dolmalık fıstıklarını ve ince doğranmış ciğerleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri ilave edip birkaç dakika pirinçleri de çevirip, bir fiske şeker ve tuz ialve edip baharatlarını ( kuru nane, karabiber, tarçın ) verin. Tavuk suyunu ilave edip pişmesine yakın dereotlarını da ilave edip, bir defa hafifçe karıştırıp demlenmeye alın.
- Sosuyla beklettiğiniz hindinin içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın. Fırın tepsinizin yarısına kadar su koyup, tepsiyi yüksek hararette fırına sürün.
- Ara ara kontrol ettiğiniz hindinizi fırın tepsisinde sağa sola yatırarak her tarafının pişmesini sağlayın. Hindi eti fırınlanırken çabuk kuruduğu için, tepsideki yağlı hindi suyuyla üzerine birparça gezdirip her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
- Hindinin pişme süresi fırınınızın hararetine veya seçtiğiniz hindiye göre 3-4 saati bulabilir. Büyükçe bir sunum tabağına yerleştirdiğiniz hindinizin diktiğiniz karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp görünmesini sağlayın.
Afiyet olsun...