Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yılan Hikayesi

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
YILAN HİKAYESİ

Padişahla karısının bir türlü çocuğu olmuyormuş ne yapmışlarsa bir türlü bir çocuk sahibi olamamışlar. Bir gün yaşlı uzun sakalları olan beyaz bir adam saraya konuk gelmiş padişah adamı çok sevip akşam yemeğine alıkoymuş. Yemekten sonra sakallı ihtiyar

"Galiba sizin meyveniz yok" demiş.

Padişah hemen atılmış

"Her meyveden var ne istersiniz?" demiş.

"Yok" demiş ihtiyar "onu söylemiyorum galiba sizin çocuğunuz yok onu söylemek istiyorum."

Padişahla karısının gözleri dolmuş

"Çok istedik ama olmadı" demişler.

"Peki" demiş ihtiyar "ben size bir yol göstereceğim dediklerimi yaparsanız çocuğunuz olur. Ülkenin en ucundaki dağın tepesinde bir pınar var. Baharın yaza bağlandığı gece tam sabah olurken mehtap batmadan güneş de çıkarken çırılçıplak o pınara girip yıkandıktan sonra'hayırlısı neyse olsun' deyip birbirinize kavuşacaksınız."

Yaşlı adam bunları söyledikten sonra odasına çekilmiş ertesi sabah da kimseye görünmeden saraydan ayrılıp gitmiş. Padişahla karısı büyük bir kalabalıkla yola çıkmışlar. Dağın başındaki pınara girip yıkanmışlar sonra da çadırlarına çekilip yataklarına girmişler. Padişahın karısı

"Allahım bize bir evlat ver de nasıl verirsen ver" demiş.

O gece padişahın karısı hamile kalmış. Aradan dokuz ay geçmiş. Doğum vakti gelmiş. Saraya ülkenin en ünlü ebelerini çağırmışlar. Ama sultan bir türlü doğuramıyormuş ne yaparlarsa yapsınlar sultan bir türlü doğuramıyormuş. Kentte babasıyla ve üveyannesiyle yaşayan çok güzel ve çok fakir bir genç kız varmış. Padişah öfkesinden karısını doğurtamayan bütün ebelerin başını vurdurtmuş. Bunu duyan kötü kalpli üveyanne saraya gidip

"Benim bir üvey kızım var. Sultanı doğurtsa doğurtsa o doğurtur" demiş.

Bunun üzerine saraydan adam gönderip kızı çağırtmışlar. Kız başına ne geleceğini anlamışdoğru annesinin mezarına gitmiş annesinden akıl sormuş:

"Anneciğim ben ne yapacağım hiç bir ebenin doğurtamadığı sultanı doğurtmak için beni çağırdılar. Benim de kellemi kesecekler."

Tam o sırada ak sakallı bir ihtiyar peydah olmuş mezarın yanında

"Ağlama kızım" demiş "ben sana ne yapacağını anlatacağım dediklerimi yaparsan kelleni kurtarırsın." Sonra kıza ne yapacağını anlatmaya başlamış. "Sultan benim dediklerimi tutmadıhayırlısını isteyeceğine ne olursa olsun dedi bu yüzden de evlat yerine karnında bir yılan taşıyor şimdi sen saraya gidince hemen bir kazan süt isteyeceksin sütü sultanın bacakları arasına yerleştireceksin sütün kokusunu alan yılan da dışarı çıkacak.

alıntı

Üst Alt