Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeşil Psikolojiyi Nasıl Etkiler?

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Mar 2015
  • Mesajlar
    1,920
  • MFC Puanı
    524
yesil-psikolojiyi-nasil-etkiler_646x340.jpg




Birbirinden farklı renklerin içerisinde iç açıcı ve huzur verici olanlardan biri kuşkusuz ki yeşildir. Hem doğanın hakim rengi hem de hayatın her alanında olan yeşil, doğanın her bahar yeniden uyanıp kendini yenilemesi gibi gençliği ve canlılığı ifade eder.
Yeşil renk genelde paylaşımcı olmayı ve uyumu simgeler. Bu rengi daha çok sevenler için söylenebilecek genel yargı cömert, paylaşmayı çok severek uyum sağlamada başarılı, doğayı seven ve üretken insanlar olduklarıdır.
Okul duvarlarında ve hastanelerde yeşil renk kullanılmak istenmesi, kişileri sakinleştirici etkisinden kaynaklanır. Dinginleştirici, sakinleştirici, güven hissi oluşturan, rahatlatıcı bir renk olan yeşil, özellikle de göz sağlığı açısından olumlu etkilere sahiptir. Hücre yenilenmesini destekleyen bir renk olarak dikkat çeken yeşil, mide rahatsızlıklarına ve sinirsel hastalıklara karşı direnç sağlar, yardımcı olur.
Yeşil rengin verdiği rahatlama duygusu, çalışma konusunda tembellik yapmaya daha yatkın olan kişilerde daha fazla ortaya çıkacağından bu tarz kişilik yapısına sahip insanların çalışma ortamlarında yeşil rengin kullanılmaması önerilir. Ortaya çıkan rahatlama duygusundan dolayı, yorgunluk hissini artırabilme riski de taşıyan yeşil renk, umursamazlık duygusunu da pekiştirebilir.
Her şeyin fazla yoğun şekilde olması genel anlamda çok uygun olmadığı için yeşil rengin çok yoğun ve kişilik yapılarına uygun olmayan insanların ortamlarında kullanılmaması önemlidir. İstenen ve beklenen etkinin tersini yapabilme sorunundan bu konuya dolayı dikkat edilmelidir.
 
Üst Alt