Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yesil polenta

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
img_3674.jpg



img_3671.jpg


polenta:
yaklaşık iki litre suya 150 gr mısır unu. önce bir litre su kaynattim. kaynayınca da içine tuz. sonra kısık ateşe aldım, yavaş yavaş mısır ununu içine kattım; bir yandan da tencereyi sürekli karıştırarak. hatta çırparak. baktım hızlı koyulaştı, azar azar su ekledim. tahminen iki litreyi topladım. tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 40-45 dakika pişirdim. arada tadına bakarak karar verdim, olup olmadığına. mısır unu tadı kayboluncaya kadar. sonra bolca tereyağı, içinde eriyip tamamen kayboldu.

yaprakları orta sapdan sıyırdık.
yıkadık. kaynar bol tuzlu suda haşladık. birkaç dakika. birkaç diş sarımsak ile.
buzlu suyla şokladık.
fazla suyunundan sıkıp kurtulduk.
haşlanmış cavolo nero’ların bir kısmını beraber piştiği sarımsaklarla birlikte robotta çektik. püre gibi değil, ama taneli de değil.
gevşek -yani 1-e-6 oranında- tavuk suyuyla yapılmış bir polentanın içine tereyağı ile beraber kattık. polenta yemyeşil oldu.
diğer bir tavada bolca tereyağın içinde haşlanmış diğer yaprakları çevirdik.
tabaklarken önce polenta, üstüne cavolo nero, üstüne tavadaki tereyağı ve hepsinin üstüne bolca teneke tulumu-eski kaşar karışımı.
 
Üst Alt