Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
polenta:
yaklaşık iki litre suya 150 gr mısır unu. önce bir litre su kaynattim. kaynayınca da içine tuz. sonra kısık ateşe aldım, yavaş yavaş mısır ununu içine kattım; bir yandan da tencereyi sürekli karıştırarak. hatta çırparak. baktım hızlı koyulaştı, azar azar su ekledim. tahminen iki litreyi topladım. tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 40-45 dakika pişirdim. arada tadına bakarak karar verdim, olup olmadığına. mısır unu tadı kayboluncaya kadar. sonra bolca tereyağı, içinde eriyip tamamen kayboldu.
yaprakları orta sapdan sıyırdık.
yıkadık. kaynar bol tuzlu suda haşladık. birkaç dakika. birkaç diş sarımsak ile.
buzlu suyla şokladık.
fazla suyunundan sıkıp kurtulduk.
haşlanmış cavolo neroların bir kısmını beraber piştiği sarımsaklarla birlikte robotta çektik. püre gibi değil, ama taneli de değil.
gevşek -yani 1-e-6 oranında- tavuk suyuyla yapılmış bir polentanın içine tereyağı ile beraber kattık. polenta yemyeşil oldu.
diğer bir tavada bolca tereyağın içinde haşlanmış diğer yaprakları çevirdik.
tabaklarken önce polenta, üstüne cavolo nero, üstüne tavadaki tereyağı ve hepsinin üstüne bolca teneke tulumu-eski kaşar karışımı.