Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası



Besleyici yeşil mercimekli erişte çorbası tarifi..​


yesil-mercimek.jpg
6-8 kişilik
20 dakika
Tencerede 10 dakika
Tencere, tava, kap, süzgeç.

Malzemeler


Yumurta (2 adet), Tereyağı (2 çorba kaşığı), Yoğurt (3 çorba kaşığı), Erişte (1 çay bardağı), Mercimek (1 su bardağı), Un (3 çorba kaşığı), Sıcak Su (1.5 su bardağı), Pul biber (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı)



Püf Noktası
Mercimekleri akşamdan ya da 4-5 saat önceden soğuk suya ıslatınız.


Dilerseniz üzerine baharat olarak taze kişniş serpebilirsiniz.



Adım Adım Pişirme
1- Tencerede 7 su bardağı sıcak suyu kaynatın. Kaynayan suya sonra önceden haşladığınız 1 su bardağı mercimeği atın.​

2- Mercimek kaynamaya başlayınca 1 su bardağı erişteyi ilave edin ve üzerine1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.​


3- Terbiye Hazırlığı: Bir başka kaba 2 adet yumurtanın sarısını kırın. Üzerine 3 çorba kaşığı unu ekleyin ve iyice çırparak karıştırın. Terbiyeye yavaş yavaş yarım su bardağı su dökerek karıştırın.​


Terbiyeyi kaynamakta olan mercimeğin üzerine süzgeç yardımıyla süzerek dökün ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika kaynatın.

4- Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. (Bu sırada tenceredeki yemeği de karıştırmayı ihmal etmeyin.) Kızgın yağda aromalarının çıkması için pulbiberi ve karabiberi ekleyin.​

5- Kaynayan çorbaya yağ, pulbiber ve karabiberden oluşan karışımı ekleyin. Hazır olan çorbanızı sıcak olarak servis yapın.​
 

mayahanım

MFC Üyesi
Konum
Aşkistan
  • Üyelik Tarihi
    26 Şub 2013
  • Mesajlar
    384
  • MFC Puanı
    25
kars,erzurum yöresinde ev de hazırlanmış erişte ile yapılır,kışın vazgeçilmezidir,içine erişte hamurundan arta kalanla küçük,küçük parçalar kesilerek kızartılır,piştikten sonra içine atılır,5 dk. kaynadıktan sonra servis edilir...harikadır :)
 
Üst Alt