OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
1 büyük boy kuru soğan
5 tane yeşil sivri biber
2 tane kırmızı biber
3 domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kilo yufka
1 su bardağı su
1 fincan sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı
Susam
2 su bardağı yeşil mercimeği yarım litreden fazla suda haşlayıp suyunuz süzün (düdüklü tencerede güzel pişiyor. Yalnız mercimekler kabuklarından ayrılmayacak şekilde taneli pişecek)
Orta boy teflon tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı dökün. Isıtın.
Soğanları ince kıyıp yağa dökün kavurun.
Yeşil ve kırmızıbiberleri de ekleyin.
Hepsi kavrulunca salçayı koyun.
Kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin. Baharatları ve tuzu koyup, en son haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin ve güzelce kavurun. Çok kuru olursa yarım çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
Böreğin sarılışı:
Bir yufkayı tezgaha serin. 1 su bardağı su ve 1 fincan yağla elde ettiğiniz karışımla yufkayı fırçalayın.
Bir kat daha yufka üstüne serip, 12 eşit parçaya bölün.
Daha büyük isterseniz 8 parçaya bölün.
Hepsine iç harç koyarak iki yandan bükün ve sigara böreği gibi sarın
Börekleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta sarısı sürün ve beyaz susam serpin.
200 dercede 40 dakika pişirin.
1 büyük boy kuru soğan
5 tane yeşil sivri biber
2 tane kırmızı biber
3 domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kilo yufka
1 su bardağı su
1 fincan sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı
Susam
2 su bardağı yeşil mercimeği yarım litreden fazla suda haşlayıp suyunuz süzün (düdüklü tencerede güzel pişiyor. Yalnız mercimekler kabuklarından ayrılmayacak şekilde taneli pişecek)
Orta boy teflon tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı dökün. Isıtın.
Soğanları ince kıyıp yağa dökün kavurun.
Yeşil ve kırmızıbiberleri de ekleyin.
Hepsi kavrulunca salçayı koyun.
Kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin. Baharatları ve tuzu koyup, en son haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin ve güzelce kavurun. Çok kuru olursa yarım çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
Böreğin sarılışı:
Bir yufkayı tezgaha serin. 1 su bardağı su ve 1 fincan yağla elde ettiğiniz karışımla yufkayı fırçalayın.
Bir kat daha yufka üstüne serip, 12 eşit parçaya bölün.
Daha büyük isterseniz 8 parçaya bölün.
Hepsine iç harç koyarak iki yandan bükün ve sigara böreği gibi sarın
Börekleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta sarısı sürün ve beyaz susam serpin.
200 dercede 40 dakika pişirin.