-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler (1 kg.lık konserve kavanozu için)
- 250 gr. yeşil fasulye
- Yarım kg. domates
- 5-6 adet sarımsak
- 6-7 adet acı süs biberi
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- Üzeri için çok az zeytinyağı
Domates soslu Taze Fasulye turşusu nasıl yapılır?
- Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyelere soğuk su tutun. Kavanoza koyun. Kavanozun üçte birinden daha fazla kısmını kaplıyor.
- Kalan malzemeleri robottan çekip fasulyelerin üzerine dökün. Kavanozun ağzında 1 parmak kadar boşluk kalmalı. kapağını kapatıp turşuyu sallayın ve sosla fasulyelerin karışmasını sağlayın. Daha sonra kapağı açıp turşunun üstünde ince bir tabaka olacak şekilde zeytinyağı dökün ve yeniden kapağı sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın.
- Yaklaşık bir hafta sonra turşuyu yemeye başlayabilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun!