Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeni Başlayanlar İçin Dumbell ile Evde Çalışma Programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Batuhan

Mizahşör
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Yeni Başlayanlar İlk Hafta 3 set 10 tekrar 2. aydan sonra 4 set 8 tekrar.

Pazartesi(Kol ve Göğüs)

Göğüs

Decline Dumbbell Bench Press

51_1.jpg

Decline Dumbbell Flyes

36_1.jpg

Straight-Arm Dumbbell Pullover

39_2.jpg

Kol

Alternate Hammer Curl

158_2.jpg

Concentration Curls

136_1.jpg

Dumbbell Bicep Curl

223_1.jpg

Çarşamba(omuz ve arka kol)

Omuz

Arnold Dumbbell Press

82_1.jpg

Dumbbell Raise

371_1.jpg

Alternating Deltoid Raise

880_1.jpg

Arka kol

Standing Bent-Over Two-Arm Dumbbell Triceps Extension

352_1.jpg

Standing Dumbbell Triceps Extension

345_1.jpg

Bench Dips

344_1.jpg

Not:
Pazartesi=Kol ve Göğüs
Salı=dinlenme
Çarşamba=Arka kol ve Omuz
Perşembe=dinlenme
Cuma=sırt ve trapez
Cumartesi=bacak
Pazar =Dinlenme

Dinlenme Süreleri:
╝ Zayıf olanlar(ektomorf) Setler arası 1 dakika,Hareketler arası 3 dakika ve Bölgeler arası 5 dakika dinlenmelidir.
╝ Fit olanlar(mezomorf) Setler arası 50 sn,hareketler arası 3 dakika,Bölgeler arası 5 dakika.
╝ Kilolu olanlar(endomorf) setler arası 30 sn,hareketler arası 3 dakika,bölgeler arası 5 dakika dinlenmelidir.

Püf Noktaları

╝ Egzersiz sırasında ağırlık indirilirken burundan nefes alınır ağırlık kaldırılırken nefes kontrollü olarak ağızdan verilir.

╝ Egzersiz öncesi 500 ml,egzersiz sırasında 1 litre veya 500 ml ve egzersiz sonrası 500 ml su içilmelidir.

╝ Egzersiz sonrası kaslarınızın yıkımdan çıkıp yapım aşamasına geçmesi için ilk yarım saatte düşen kan şekerini normale çıkartmak için basit şeker içeren içecekler içilip hemen ardından 30 gr protein+100 gr karbonhidrat alınmalıdır.
╝ Günlük kg başına 1.5 gram protein ve 4 gr da karbonhidrat alınıp en az 2-3 litre su içilmelidir.
╝ Ayrıca kaslarınızın onarılıp büyümesi için 8 saat deliksiz uyku şarttır.

Ağırlık seçimi(maksimum güç ve hacim için)
╝ 10 tekrar yapmamız gerekirken eğer seçtiğimiz ağırlıkla 12-13 tekrar yapabiliyorsak o ağırlık hafif geliyordur öyle bir ağırlık seçmeliyiz ki 10. tekrarı zar zor yapabilelim.

Resimler sağ tıklayıp Resim URL sini kopyala derseniz ve üst adres sekmesine yapıştırırsanız resimin orjinal sitesine yönlendirileceksiniz.

Batuhan

Mizahşör
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
en güzeli yetki işlemez böyle şeylerde sende biliyorsundur ben ne webmasterlar gördüm ne teknik adamlar gördüm ego iyi birşey değil ve sanırım tersimden kalktım benimle çok uğraşıyorsunuz konumu falan silmişsin banla gitsin o halde ben buraya amaçsız takılıyorum anlasılmıstır heralde ;) :) Liya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt