Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yazın şişmanlatan nedenler

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
FamsEi.jpg

Yazın şişmanlatan nedenler

İşte siz farkında olmadan yazın şişmanlamanızı sağlayan 6 neden.

Kış boyunca yazın daha iyi görünmek için yapılan diyetler, sağlık programları tatille birlikte yerle bir olabilir. Yazın havanın sıcaklığı ve tatil rahatlığıyla verilen kiloları ısa sürede geri alınabiliyor. İşte siz farkında olmadan yazın şişmanlamanızı sağlayan 6 neden.

Meyve suyu tüketimini abartmak

Yazın ağır, yağlı yiyeceklerden kaçarken, bolca meyve yemek, vücudun yağlanmasına neden olabilir. Meyveyi yaz aylarında bol tüketmenin sıvı ihtiyacının karşılanması, vitamin ve mineral dengelerinin sağlanması açısından önemli olduğu unutulmamalı. Meyvede meyve şekeri yani fruktoz bulunduğu için aşırı tüketim fazla kilolar olarak karşımıza çıkar. Özellikle çok tatlı meyveler (incir, üzüm, muz, karpuz) hem şişmanlatır, hem de kanda trigliserid seviyesini yükseltir.

Tek tip beslenmek

Bir kişinin günde sadece meyve yemesi, sadece yağlı yiyecekler tüketmesi ya da sadece sebzeyle beslenmesi sağlıklı beslenme için yeterli değil. Kadınların günde ortalama 2000-2200, erkeklerin ise ortalama 2500 kalori almaları gerektiği bilinir. Ancak tüm besin gruplarından beslenme uzmanlarının kişiye, yaşa, cinsiyete, yaşam risklerine, var olan hastalıklara göre hazırladıkları planlarla kilonun sağlıklı seviyelerde tutulması mümkün olur.

Çok büyük bardakta meyve suyu içmek

Son yıllarda büyük boy, adeta çiçek vazosu kadar büyük bardaklarda meyve suyu tüketiliyor. Taze meyve suyu elbette faydalı, ancak miktarlara her zaman dikkat etmek gerekir. Bir bardak portakal suyu elde etmek için ortalama 4-5 portakalın suyu sıkılır. Büyük boy bir bardak meyve suyu için sıkılan meyve miktarı günlük almanız gereken değerlerin üstüne çıkar ve bu kilo alımına neden olabilir.

Geç saatte yemek yemek

Vücudun biyolojik bir saati, metabolizmanın da en çok enerji harcadığı ve en düşük enerji harcadığı saatler var. Bunları bilmeyince çok geç saatlerde yemek yenilebilir ve kalorili içecekler tüketilebilir. Bu durumda 18.00-19.00'dan sonra yemek yemek, bir de yüksek kalorili yemekler, içeceklerle beslenmeyi tamamlamak kilolara davetiye çıkarır. Fazladan alınan her 7 bin kalorinin kilo olarak döneceğini unutmamak gerekiyor.

Açık büfelerin önünden geçmek

Açık büfe yemekleri sadece tatilde yemiyoruz. Her hafta sonu geç kahvaltı etmek, ara öğünlerin yapılmamasını ve yemek saatlerinin aksamasına yol açar. Hafta sonları açık büfelerdeki soslu, yağlı yiyeceklerle karmaşık beslenmek kilo almanıza sebep olur.

Kalorisi yüksek kremalı kahveler içmek

Özellikle büyük kahve zincirlerinin günlük yaşamımıza entegre ettiği, kremalı, bol kalorili, büyük boy kahveler, soğuk içecekler yazın kilo alımına sebep olur. Çünkü insanlar yedikleri kadar içtiklerinden de kilo alırlar. Kremalı kahvelerden iki tane içmek günlük kalori ihtiyacının büyük kısmını karşılar. Böylece vücudumuza çok yararlı olan, balık, tavuk, kuru baklagiller, sebzeler, meyveler, tahıllı ekmek, süt, yumurta, yoğurt hayatımızdan çıkmış olur. Bol enerjili içekler bol enerji verir, enerji bitince de abur cubur yiyecekler yiyerek gittikçe kilo aldırır.
 

Elder

Boş Ver Yüreğim Değmez, Gidelim
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    24 May 2018
  • Mesajlar
    69
  • MFC Puanı
    987
Teşekkürler, her ne kadar bunlara dikkat etsekte yine biraz şimanlık olabiliyor, su içsek yarıyor sanırım :D
 
Üst Alt