Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yaz Tatlısı

Ritsa

Bayan Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    955
  • MFC Puanı
    1
Yaz Tatlısı

Malzemeler (6 kişilik)

1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri

Süslemek için;

Nane yaprağı
Yarım limonun suyu

Yaz-Tatlisi.jpg


1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencere-ye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın.
2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın.
3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın.
4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin.
5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üze-rine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun.
6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalı-bın üzerine koyun. Tabağın üzerine bir-kaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdo-labında soğutun.
7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir ser-vis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın​

 
Üst Alt