- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
12 adet yassı kadayıf
5 adet yumurta
1 fiske tuz
Kızartma için sıvıyağ
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Servis için:
Kaymak
Ceviz içi
Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır?
Yassı Kadayıf Tarifi için;
Şerbet malzemesini kaynatın, soğumaya bırakın. Kadayıfların kenarını incecik kesin. Yumurtaları derince bir kapta tuzla karıştırın. Kadayıfların saçaklanmasını istiyorsanız, yumurtaları çok çırpmayın. Kadayıfları teker teker yumurtaların içine batırın. Sıvı yağda (yağın miktarı ne çok olsun, ne de az) kızartın. Kadayıfları tavaya koyar koymaz hemen çevirin. İki tarafı da pembeleşince soğuk şerbetin içine atın. İri doğranmış ceviz ve kaymakla servis yapın. Artan kenarları parmak parmak kesin ve ziyan olmaması için aynı şekilde kızartıp şerbetleyin.
12 adet yassı kadayıf
5 adet yumurta
1 fiske tuz
Kızartma için sıvıyağ
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Servis için:
Kaymak
Ceviz içi
Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır?
Yassı Kadayıf Tarifi için;
Şerbet malzemesini kaynatın, soğumaya bırakın. Kadayıfların kenarını incecik kesin. Yumurtaları derince bir kapta tuzla karıştırın. Kadayıfların saçaklanmasını istiyorsanız, yumurtaları çok çırpmayın. Kadayıfları teker teker yumurtaların içine batırın. Sıvı yağda (yağın miktarı ne çok olsun, ne de az) kızartın. Kadayıfları tavaya koyar koymaz hemen çevirin. İki tarafı da pembeleşince soğuk şerbetin içine atın. İri doğranmış ceviz ve kaymakla servis yapın. Artan kenarları parmak parmak kesin ve ziyan olmaması için aynı şekilde kızartıp şerbetleyin.