• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yasaklı Siteler, VPN Üzerinden de Yasaklansın

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
İnternet kullanıcıları arasındaki en yaygın yardımcı hizmetlerden birisi olan VPN’ler, ülkemizde de oldukça popüler. Milliyetçi Hareket Partisi yaptığı açıklama ile VPN (sanal özel ağ) servislerinin yasaklı siteler için ülkemizde yasaklanması gerektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçen sosyal medya düzenlemesi 28 Temmuz günü bu kez yasalaştırılmak üzere mecliste görüşülecek. Sosyal medya şirketlerine ciddi sorumluluklar yükleyen yeni düzenleme; yapılan açıklamalara göre “hakaret ve nefret söylemlerini” bitirmeyi amaçlıyor. Sosyal medyanın ardından gündem olan bir diğer yaygın internet hizmeti ise VPN (sanal özel ağ) oldu. MHP’nin teklifi, sosyal medya düzenlemesi yasalaşmadan hemen önce geldi.

Harita üzerinde gitmek istediğiniz bir noktada eğer trafik kapalı ise alternatif bir rota seçmeniz gerekebilir. VPN’ler de temel olarak böyle çalışır, size özel yol açar. Bu yola da Sanal Özel Ağ denir. VPN’ler ile bulunduğunuz ağda ya da bölgede erişime kapalı site ve servislere ulaşabilirsiniz. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, milli güvenlik endişelerine dikkat çektiği bir açıklama ile erişime kapalı sitelerin VPN üzerinden de erişime kapatılması çağrısında bulundu.



“Yasaklı sitelere VPN üzerinden de erişim yapılmasın” önerisi:


vpn


Feti Yıldız’ın açıklamalarında VPN’in yasaklanmasına dair bir söylem yok. Ancak yasaklanan sitelerin VPN üzerinden de erişime engellenmesine yönelik bir söylem var. Yıldız, “Erişim engeli koyulan platformlara, yasaklı sitelere VPN (sanal özel ağ) üzerinden de erişimin önlenmesi için yeni ve köklü tedbirler alınmalı, uluslararası işbirliği geliştirilmelidir” dedi.

Ardından sosyal medya şirketlerini işaret ederek sözlerine devam eden Feti Yıldız, “Söz konusu platformlar, topluma haber ulaştırmaktan ziyade, kullanıcı sayısını artırmak uğruna kendilerini hiçbir disipline bağlı görmemektedir. İnternet ve sosyal medya mecralarının Türkiye’de hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için bu yasal düzenleme yapılmaktadır.” açıklamasında bulundu.

9 maddeden oluşan sosyal medya düzenlemesinin yarın (28 Temmuz 2020) mecliste görüşülüp yasalaşması bekleniyor. MHP’nin önerisi ise yasaklı sitelere VPN üzerinden de erişimi engelleyecek bir düzenlemenin listeye eklenmesi yönünde. Parti yetkilileri daha önce de sosyal medyaya TC kimlik numarası ile giriş yapılması gerektiği önerisini gündeme getirmişti.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Oldu olacak bilgisayarlarda yasaklansın yada telefonlar.

Bu aklı kim veriyor abi bunlara ya yemin ediyorum hayret ediyorum.
 
Üst