Yaprak Bonfile Tarifi
300 gr bonfile
2 diş sarımsak
1 dal kekik
3 yemek kaşığı tereyağı
½ tatlı kaşığı kaya tuzu
½ tatlı kaşığı karabiber
½ su bardağı kemik suyu
Bonfileyi yaprak şeklinde parçalara ayırın.
Tavayı iyice ısıtın ve bonfileleri içerisine yerleştirin. Kekik, sarımsağı ve baharatları ilave edip her iki tarafı mühürlenen bonfilelere
kemik suyunu ve tereyağını da ekleyip, 3-4 dk daha kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Patates püresi yatağında bonfileleri servis edebilirsiniz.
300 gr bonfile
2 diş sarımsak
1 dal kekik
3 yemek kaşığı tereyağı
½ tatlı kaşığı kaya tuzu
½ tatlı kaşığı karabiber
½ su bardağı kemik suyu
Bonfileyi yaprak şeklinde parçalara ayırın.
Tavayı iyice ısıtın ve bonfileleri içerisine yerleştirin. Kekik, sarımsağı ve baharatları ilave edip her iki tarafı mühürlenen bonfilelere
kemik suyunu ve tereyağını da ekleyip, 3-4 dk daha kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Patates püresi yatağında bonfileleri servis edebilirsiniz.