Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Yağ mantısı tarifi malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
42 g maya yaş maya veya 1 çorba kaşığı
İç Malzemesi
250 g kıyma
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)
1 adet kıyılmış soğan
1/7 tatlı kaşığı karabiber (2 g)
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Sosu için
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Üst Malzemesi
2 su bardağı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Yağ mantısı tarifi hazırlanışı:
Maya ılık su içinde eritin.
Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örterek 45 dk kabarmaya bırakın.
Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dk yoğurup, unlu bir tezgahta açın.
5x5 cm kare olacak şekilde parçalara ayırın.
İç malzemeleri karıştırın ve parçaların ortalarına yerleştirin.
Parçaları, kenarlarını toplayarak kapatın.
Kızgın yağda renk alıncaya kadar kızartın.
Sos malzemelerini 10 dk pişirin.
Kızartılan mantıları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapın.
HurriyetAile