- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
2 çay bardağı (270 gram) sulu yoğurt
2 çay bardağı (250 gram) süt
1 çay bardağı (130 gram) zeytinyağı
2 adet orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
20 gram tuz
2 çay bardağı (260 gram) su
20 gram maya
1 kg un
İç malzemesi :
500 gr kıyma
7 gram tuz
12 gram pul biber
12 gram toz biber
1 bağ maydanoz
Yapılışı
Yapılışı:
Yarım santimetre kalınlılğında hamur açılır. 8x8 cm kesilir. avuç içinde köfte gibi inceltilmiş yarım ceviz büyüklüğünde (10 gr)kıyma konur. Hamur incelmesin. 4 köşesinden bohça şeklinde birleştir. harlı ateşteki kızgın yağa ağız üstü atılır. altı kısılır. üstüne kepçe ile kızgın yağ serp. pembeleşinceye kadar kızarsın. servise hazır.