- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
450 gram ekmek unu
300 gram su
4 gram bal
10 gram tuz
6 gram yaş maya
100 gram kuru yaban mersini
Pişirirken;
2 tatlı kaşığı kaşığı bal
Üzeri için;
Haşhaş
Beyaz susam
Çekirdek
Tarçın
Yaban Mersinli Bagel Nasıl Yapılır?
Yaban Mersinli Bagel Tarifi için;
Bütün malzemeleri karıştırın.
Eğer kuru meyve kullanıyorsak karıştırmanın en sonunda ekleyin.
Üzerini streç filmle kapatıp yarım saat bekletin
Hamuru 120 gramlık parçalara bölüp bunlardan yuvarlak yapın tekrar üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Daha sonra hamuru 1 cm kalınlığında 25 cm uzunluğunda silindir yapın.
Silindirin iki parçasını birleştirip bundan bir halka şekli yapın.
Büyükçe bir tencerede su kaynatın içine 2 tatlı kaşığı bal koyun.
Bagelları bu suyun içeriside 40 saniye bekletin, tel süzgeçle alın. Üzerine isteğe göre, haşhaş tohumu, susam çekirdek koyun.
240 C fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın ve ardından servis edin.
450 gram ekmek unu
300 gram su
4 gram bal
10 gram tuz
6 gram yaş maya
100 gram kuru yaban mersini
Pişirirken;
2 tatlı kaşığı kaşığı bal
Üzeri için;
Haşhaş
Beyaz susam
Çekirdek
Tarçın
Yaban Mersinli Bagel Nasıl Yapılır?
Yaban Mersinli Bagel Tarifi için;
Bütün malzemeleri karıştırın.
Eğer kuru meyve kullanıyorsak karıştırmanın en sonunda ekleyin.
Üzerini streç filmle kapatıp yarım saat bekletin
Hamuru 120 gramlık parçalara bölüp bunlardan yuvarlak yapın tekrar üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Daha sonra hamuru 1 cm kalınlığında 25 cm uzunluğunda silindir yapın.
Silindirin iki parçasını birleştirip bundan bir halka şekli yapın.
Büyükçe bir tencerede su kaynatın içine 2 tatlı kaşığı bal koyun.
Bagelları bu suyun içeriside 40 saniye bekletin, tel süzgeçle alın. Üzerine isteğe göre, haşhaş tohumu, susam çekirdek koyun.
240 C fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın ve ardından servis edin.