Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

XP Stili Hızlı Başlat Oluşturulması (Windows 7 'de)

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
Değerli Forumdaşlar Ve Gezginler:

Windows 7 kullanıcıları bilirler ki bir programı görev çubuğuna iliştirip kullanılar ve bu iliştirilen program kısayolları zamanla görev çubuğunu doldurmaya başlarsa o zaman ne yapacağız...!?.Merak etmeyiniz çözümü basit Windows Xp stili bir hızlı başlat sistem klasörü oluşturup bunu görev çubuğunun hemen sağına yerleştirip bu karmaşıklığa son vereceğiz.Buyurun şimdi bunun adımlarına geçelim.

ADIM_1:

Hiçbir program penceresi açık olmamaksızın masaüstünde görev çubuğuna sağ tık>>Yeni Araç Çubuğu komutunu veriniz.

1.jpg

ADIM_2:

Açılacak olan iletişim kutusunun hemen altındaki yer klasör ismi bölümüne aşağıdaki komut yordamını yazınız.Enter yada tamam butonuna tıklayınız.

2.jpg

Kod:
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

ADIM_3:

Görev Çubunun sağ tarafında oluşan QuickLaunch oluştu ancak ismin türkçe olması için ADIM_1 tekrar uygulayınız.Açılan iletişim kutusnda en üstte Internet Explorer kısmına bir kez tıklatınız ve ardından QuickLaunch sistem klasörüne F2 (yeniden adlandır) tuşuna basarak Quick Launch >>Hızlı Başlat ismi ile değiştiriniz.

3.jpg

ADIM_4(SON)

Bu son aşamada bu hızla başlat klasörüne herhangi bir program kısayolu atamasını izah edeceğiz.

ADIM_1 TEKARAR ediniz.Açılan pencerede hızlı başlat klasörüne tıklatınız.Açılan hızlı başlat klasörüne;

a.Masaüstün bir kısayol oluştur ve buraya(Hızlı Başlat) sürükle bırak

yada

b.Hızlı başlat klasörü sağ tık>>Klasörü Aç>>Bu klasör içinde iken sağ tıkla>>Yeni>>Kısayol komut yordamından ilgili programın çalışama yolunu ve ismini yazarak buraya yerleştir.Seçim size kalmış forumdaşlar.....!

4.jpg
5.jpg
Yada

6.jpg
7.jpg

Üst Alt