Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

X-Windows 10

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,250
windows-10x.jpg

Windows 10X, çift ekranlı PC ve ekranı katlanabilen aygıtları içeren modern aygıt türleri için geliştirilmiş olan Windows 10'un yeni bir sürümüdür. Geleneksel Masaüstü PC ve dizüstü bilgisayarlar için bir işletim sistemi değildir. Pek çok insan, Windows 10X'i, uzun zaman önce söylentileri bulunan "Windows Lite", "Windows 10 Lite" ve "Windows Core OS" gibi farklı isimlerle tanır.

Windows 10X neden geliştirildi?
Windows 10X, çift ekranlı ve katlanabilir aygıtlı gelecek nesil bilgisayarları çalıştırmak için geliştirilmiştir. Windows 10'un varolan sürümleri / sürümleri bu cihazların tüm özelliklerini destekleyemez, bu nedenle Windows 10X geliştirilmiştir.

Windows 10X'in mevcut Windows 10 işletim sisteminden farkı nedir?
Windows 10X, bilgisayarlarınızda ve diğer aygıtlarda kullandığınız mevcut Windows 10 işletim sistemine çok benzer, ancak yeni modern bilgisayar aygıtlarında iyi çalışmasını sağlayan bazı değişiklik ve iyileştirmelerle birlikte gelir. Windows 10X, geçerli Windows 10 işletim sisteminin hantallığı alınmış ve hafif bir sürümüdür. Tüm UWP uygulamalarını destekler (modern, metro ve Mağaza uygulamaları olarak da bilinir) , ancak geleneksel / eski masaüstü (win32) programlarını tam olarak desteklemez.win32 programlarını çalıştırmalarına izin vermesine rağmen, mevcut Windows 10 sürümlerinde çalıştırdığımız kadar sorunsuz olmayacaktır.

Windows 10X kullanımı zor mu?
Hayır. Temelde mevcut Windows 10 ile aynı olacak ve benzer bir UI (kullanıcı deneyimi) elde edeceksiniz ancak çift ekranlı ve katlamalı cihazlar için özel olarak tasarlanmış bazı değişiklikler olacak. Şu anda Windows 10 kullanıyorsanız, gelecekte Windows 10X'i denemekte sorun yaşamayacaksınız. Windows 10X'in, çift ekranlı aygıtları desteklemek için yeniden tasarlanmış veya değiştirilmiş Başlat Menüsü içerebileceğini varsayıyoruz.

Microsoft neden yeni nesil cihazlar için yepyeni bir işletim sistemi geliştirmedi?
Microsoft geçmişte Windows 10 mobile ve Windows RT ile çalıştı ancak başarılı olamadı. Sıfırdan yepyeni bir işletim sistemi geliştirmek çok zaman ve insan gücü gerektiriyor. Windows 10'un şu anki sürümü zaten tüm aygıt türlerini destekliyor ve yeni nesil aygıtları destekleyecek şekilde değiştirilmesi daha iyi ve akıllıca bir fikirdi. Her tür bilgisayar aygıtı için tek bir işletim sistemine sahip olmak, Microsoft'un Windows 10'u geliştirmeye başlamasının temel amacıydı.

Windows 10X'in ne zaman piyasaya çıkmasını beklemeliyiz?
Windows 10X, 2020 sonbaharında, yani gelecek yıl başlatılacak. Microsoft ve diğer şirketler (ASUS, Dell, HP ve Lenovo gibi), önceden yüklenmiş Windows 10X ile birlikte gelen birçok çift ekranlı ve katlama aygıtını (gelecek nesil Yüzey aygıtları dahil) piyasaya sürecekler.

Bilgisayarımda veya dizüstü bilgisayarımda Windows 10X kullanıp yükleyebilecek miyim?
Hayır. Windows 10X, çift ekran ve katlama aygıtları için tasarlanmış Windows 10'un özel bir sürümüdür. Mevcut cihazlar için yükseltme yapmak mümkün olmayacak.

Kaynak : X-Bilinmeyen

Üst Alt