• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

WP Eklenti Wordpres Kurulumundaki 10 Eklenti

The Punisher

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
6 Haz 2015
Konular
785
Mesajlar
930
MFC Puanı
230
1 ) Akismet
Akismet WordPress için geliştirilmiş ve spam amaçlı yorumlara ve üye kayıtlarına karşı blogunuzu koruyan oldukça güçlü bir eklentidir. WordPress kurulumu ile birlikte gelmektedir ancak ilgili eklentiyi kullanabilmek için wordpress.com sitesi üzerinde ücretsiz bir hesap açmalı ve kişiye özel API anahtarınızı almalısınız. Bazı WordPress kullanıcıları SPAM yorumlara arada bir göz atmayı tercih ediyor, zira Akismet, nadiren de olsa, kimi zaman SPAM olmayan yorumları SPAM olarak işaretlemekte.
2. Google XML Sitemap Generator
Google XML Sitemap Generator eklentisi blogunuz için bir site haritası oluşturmaktadır. Oluşturulan bu site haritası, Google, Yahoo!, Bing ve Ask.com ile uyumlu olmakla birlikte, bu eklenti, blogunuzda herhangi bir güncelleme yaptığınızda arama motorlarını bilgilendirmektedir.

3. All in One SEO Pack
All in One SEO Pack eklentisi, eğer blogunuzun arama motorlarında iyi bir sıralamaya sahip olmasını istiyorsanız kesinlikle kullanmanızı tavsiye ettiğimiz bir eklenti. Bu eklentiyi kurduktan sonra blog girdilerinizin başlık ve açıklama kısımlarını değiştirebilir, ayrıca yazılarınıza anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz eklentinin anahtar kelimeleri sizin için otomatik olarak oluşturmasını da sağlayabilirsiniz.

4. Contact Form 7
Contact Form 7, adından da anlaşılacağı üzere blogunuza kolayca iletişim formları eklemenize yardımcı olan bir eklenti olup, AJAX destekli gönderimleri ve CAPTCHA spam korumasını desteklemektedir. CAPTCHA korumasını kullabilmek için blogunuzunda ayrıca Really Simple CAPTCHA eklentisine de sahip olmanız gerekiyor. Bu eklenti sayesinde iletişim formlarınızda, onaylama kutucukları, seçim kutucukları, radio düğmeleri, metin kutuları, e-mail girdi alanları gibi farklı girdi alanları oluşturabilirsiniz.

5. WordPress Related Posts
Bu eklenti, blogunuzdaki yazılar ile alakalı diğer yazıları, yazılara iliştirilmiş etiketleri kullanarak belirlemektedir. WordPress için bu amaca yönelik pek çok WordPress eklentisi bulunmaktadır ancak benim tercihim hem kullanım kolaylığı hem de fazla ayar gerektirmemesi sebebiyle bu eklentiden yana. Bu eklenti ayrıca RSS beslemesine de alakalı yazıları otomatik olarak ekleyebilmekte.

6. Feedburner Feedsmith Plugin
Eğer beslemenizi barındırması için Feedburner kullanıyorsanız, o zaman bu eklentiyi indirmelisiniz. Feedburner Feedsmith eklentisi beslemenizi otomatik olarak Feedburner.com’a yönlendirecektir. Bu eklentinin resmi İnternet sayfasını bulamadığım için eklentiyi doğrudan indirebileceğiniz sayfaya bağlantı verdim. Kurulumu yaptıktan sonra Ayarlar -> Feedburner sayfasına giderek Feedburner adresini girdikten sonra kurulumu tamamlayabilirsiniz.

7. WP DB Backup
WP DB Backup eklentisi sayesinde WordPress veritabanınızı kolayca yedekleyebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde siteniz herhangi bir saldırıya uğradığında ya da sunucu değiştirmeniz gerektiğinde verilerinizi kaybetmemeniz açısından önemlidir. Veritabanınızı yedekleyebilmeniz için 3 farklı yöntem bulunmakta: sunucuya kaydet, bilgisayara indir ya da elektronik posta ile gönder. Ayrıca yine bu eklentiyi kullanarak WordPress yedeklemelerinizi otomatikleştirebilirsiniz.

8. Broken Link Checker
Bu kullanışlı eklenti sayesinde sitenizde verdiğiniz bağlantıların çalışır durumda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Çalışmayan linkler, arama motoru sıralamanızı kötü yönde etkileyebileceğinden ötürü dikkatle ele alınması gerekmekte.

9. StatPress Reloaded
StatPress Reloaded ile ziyaretçilerinizi takip edebilirsiniz. Günlük ziyaretçi sayısı, sayfa görüntülenme sayısı, arama motoru örümceklerinin ziyaret sayısı ve beslemelerinize erişim sayısı gibi istatistiksel bilgileri alabileceğiniz bu eklenti sayesinde ayrıca arama motoru terimleri, sitenize link veren diğer siteler ve bir ziyaretçi sitenizi terk etmeden önce ziyaret edilen son sayfa gibi detaylı blgiler de alabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi almak isteyen kullanıcılar dilerlerse Google Analytics kurulumu yapabilirler ancak bu eklenti sayesinde fazla detaya inmeden her seviyeden site yöneticisinin öğrenmek isteyebileceği bilgilere ulaşabilirsiniz.

10. Antivirus for WordPress
Bu küçük eklenti sayesinde WordPress sisteminizde bulunabilecek olası zatarlı kodları belirleyebilir, dilerseniz sitenize günlük bazda otomatik olarak virüs taraması yaptırabilirsiniz. Site yöneticisi site üzerinde zararlı bir kod bulunduğunda otomatik olarak bilgilendirilecektir.
 
Üst