Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Wine-Sağ Menüye "Program Loader" Girdisinin Pratik Olarak Eklenmesi

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    15,970
1.Adım:

Boş bir metin editörü açın ve Menü>>Dosya>>Farklı Kaydet komut yordamı ile boş belgeyi wine.desktop olarak kayıt edin masaüstüne

2.Adım

Birinci adım'da masaüstüne kayıt ettiğiniz "wine.desktop" isimli dosyayı text editörünüzle açın ve içine şu aşağıda verilen kodu
aynen kopyala-yapıştır ile aktarın.

Kod:
[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Wine Windows Program Loader
Name[tr]=Wine - Windows programı yükleyicisi
Exec=wine start /unix %f
MimeType=application/x-ms-dos-executable;application/x-msi;application/x-ms-shortcut;
Icon=wine
NoDisplay=true
StartupNotify=true

Şimdi dosyayı (wine.desktop) tekrar , sadece Kayıt edin. (farklı kaydetme seçeneğini kullanmanıza lüzüm yoktur.)

3.Adım

En İyi Menü düzenleme yazılımı "alacarte" açın. (eğer sisteminizde yüklü değilse apt-get -u install -ff alacarte komutu ile yükleyiniz)

Wine yükü olduğu bölüme gelin ve Yeni Öğe butonuna basın, karşınıza gelecek;

Name (isim) : Windows Program Loader
Command (Komut) : wine start /unix %f
Comment (Açıklama) : Wine - Windows programı yükleyicisi

yazın ve Tamam butonuna basın.

Artık Wine Bölümüne eklenmesi gerekir.

Ekran Görüntüsü

Ctwoo1.png

4.ADIM [FİNAL ADIM]

Şimdi buraya kadar yaptıklarımız sadece 4.Adım'ın gerçekleştirmek içindi...Alacarte ile mimelist dosyasına yazdırdığımız Program Loader girdisini .exe dosyası ile ilişkili hale getireceğiz.Bunu için herhangi bir .exe dosyasına sağ tıklayın açılan menüden Birlikte Aç komut yordamına tıklayın.Açılan ek pencere'de az önce üçüncü adım'da Wine bölümüne eklediğimiz "Program Loader" girdisini bulun ve fare ile seçin ve Tamam butonuna basın.Tebrikler "Program Loader" girdisi sağ menüye eklendi.

Ekran Görüntüsü:

0WaTsY.png

NOT:

Bu yazının aynısını hiçbir yerde bulamazsınız.İnanmıyorsanız Google'de aratın bakalım bulabilecek misiniz? : )
Masaüstünde oluşan wine.desktop dosyasını uygun konum da saklayınız.

Üst Alt