Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows Phone Ve Skype Ayrılığı Çok Yakın!

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -894
Skype yıllardan beri en çok tercih edilen uygulamaların başında yer alırken Windows Phone için yapılan açıklamalarda Skype desteğinin sona ereceği belirtildi.

windows-phone-ve-skype-ayriligi-cok-yakin-1481049525.jpg
Microsoft tarafından piyasaya sunulan Skype için oldukça radikal bir karar alındı. Alınan bu karar ile birlikte Windows Phone işletim sisteminin kullanıldığı telefonlarda Skype desteğinin verilmeyeceği belirtilirken kullanıcılar artık bu uygulamayı kullanamayacak.
2017’de Destek Bitiyor!
Yapılan açıklamalarda 2017 yılı itibariyle uygulamanın destek alamayacağı ifade edilirken kullanıcıların şu an yıl sonuna kadar bir vakti bulunuyor. Bu yılın sonuna kadar kullanımlarda herhangi bir sorun olmasa da yeni yıl itibariyle Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde Skype kullanılmayacak. Üstelik konu ile ilgili yapılan açıklamalarda kademeli bir şekilde yapılacak destek kesme işlemlerinin kısa süre içerisinde Windows işletim sistemini kullanan cihazların yüzde 85’inde uygulanacağı ve böylece işletim sistemi Windows 10 olan cihazlarda dahi Skype kullanımına izin verilmeyeceği belirtildi. Windows Phone işletim sistemine yönelik alınan Bu karar kuşkusuz pek çok telefonda Skype kullanımını engelleyeceği için ihtiyaçların giderilmesini önleyecek. Benzer bir durum Android işletim sisteminde de mevcut. Android işletim sistemine sahip cihazlarda Skype kullanımı kısıtlanırken, Android 4.0 ve öncesinde herhangi bir kullanımın söz konusu olmayacağı belirtildi.
Üstelik uygulama mağazalarında geliştirilen özel önlemler ile birlikte kullanıcıların herhangi bir şekilde indirme işlemi yapmasına dahi izin verilmiyor. Bu bakımdan Skype kullanmak isteyen kullanıcıların yeni bir telefona geçiş yapması da zorunlu olacak. Üstelik bu durum diğer uygulamalar için de fırsat yaratabilecek. Skype kullanımının önlenmesi ile birlikte telefonlarda desteklenen diğer uygulamalara yönelim görülebilir. Bu durum da kuşkusuz diğer uygulamaların kullanım oranlarını arttıracak en önemli etkenler arasında yer alıyor. Bu bakımdan Skype için alınan kararın 2017 itibari ile uygulanmaya başlanması, mobil dünyada dengeleri değiştirebilir. Skype kullanım dışı kalması sonrasında kullanıcıların hangi uygulamayı kullanmak isteyeceği, farklı uygulamaların ön plana çıkmasını sağlayacağı gibi şu anda pek çok farklı seçenek bulunuyor. Bu bakımdan Skype kaybetse de bu durumun kazanını diğer uygulamalar olacak.

ve teknoloji

Üst Alt