Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows İşletim Sistemlerinde "Mekanik Diskin, RPM Dönüş Hızını Artırma/Azaltma"

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,310
Merhaba

Aşağıdaki resimsel adımları bir bir takip ederek, yaparsanız, kullanıdığınız mekanik diskin dönüş hızını artırarak, sistemin daha hızlı yanıt vermesini sağlayabilirsiniz.Bu yapılan ayarlamalar anlıktır, sistem kapatılıp açıldığında aynı ayarlamaları manuel tekrarlanması gerekir.

:Adımlar:

1.Adım :

Yazılımı resmi sayfası olan
Kod:
https://victoria-hdd.ru/
indirin.Yazılım portable olup,İngilizce dil desteği var....

2.Adım:

Yazılımı yönetici olarak çalıştırın

0.png
Ekran görüntüsünde kırmızı ile vurgulanmış APM Value (değeri) standart 128......(ne hızlı ne yavaş)

3.Adım :

Yazılımın Service (Servis) Menüsünden kırmızı ile vurgulanmış alt komut yordamına tıklanır.

1.png

4.Adım:

Aşağıdaki program mini penceresinde, ADVANCED POWER MANAGEMENT [İleri Güç Yöneticisi] bölümünde , yatay sidebar'ı ;

4.1.Sol'a çekerseniz, diskin dönüş hızını azaltır.
4.2.Sağ'a çekerseniz, diskin dönüş hızını artırırsınız.

2.png
TRWE_2012, kendi 15 senelik diskinden fazla performans almak için APM değerini 128'den 250 çıkartmıştır.Zaten disk ölü sayılır.(ömrünün son döneminde....!)

5.Adım:

SONUÇ-1:

3.png
SONUÇ-2:
4.png

Bu işlemin tek olumsuz yanı mekanik diskin normalinden 2,5-3 santigrat derece daha fazla ısınması.....Artık siz bunu göze alırmısınız? orasını bilemem ama ben alıyorum.... (uçurum kenarında gezmeyi her zaman sevmişimdir.-TRWE_2012-)

Son düzenleme:
Üst Alt