-
-
-
- MFC Puanı
- 16,230
Merhabalar
Bilindiği üzere, Windows sistemlerinden bazı antivirüs yazılımlarını normal kullanıcı modunda kaldırılamaz yada kaldırılsa bile geride bir iz bırakır, bazen de kaldırılsa bile uzantıçıkları, .exe dosyaları arkaplanda çalışır ve sistemin RAM 'inden yer......Bu ise sistemi darboğaz'a sürükleyerek, sistemin kullanımını zorlaştırır ve de pc kullanıcısının hem canını sıkar hemde çileden çıkartır.
Şimdi bu olumsuz durumları engellemenin bir çözüm yolu bulunmaktadır.Bu çözümün yolu "Window Kayıt Defterin'den " geçmektedir.
UYGULAMA ADIMLARI :
1.ADIM : WinLogo + R ile Windows Çalıştır kutucuğunu açın.
2.ADIM: Açılan Çalıştır Kutuğuna
yazın
3.ADIM : Aşağıdaki ana anahtar ve alt anahtar'a gelin.
Minimal alt anahtarında yeni bir alt anahtar oluşturun ve adını
4.ADIM : Bu "MSIServer" alt anahtarının sağındaki Varsayılan değer çift tıklayın değer olarak ;
cümleciğini yazın ardından Tamam butonuna basın
5.ADIM : Yukarıdaki ilk dört adımın aynısı
ana anahtarındaki "Network" alt anahtarı'nını oluşturup sağ tarafındaki "Varsayılan" dize değerinin tıklatınız, Açılan kutucuğa
yazın.
6.ADIM : Sistemi yeniden başlatın.
Ekran Görüntüsü :
Bilindiği üzere, Windows sistemlerinden bazı antivirüs yazılımlarını normal kullanıcı modunda kaldırılamaz yada kaldırılsa bile geride bir iz bırakır, bazen de kaldırılsa bile uzantıçıkları, .exe dosyaları arkaplanda çalışır ve sistemin RAM 'inden yer......Bu ise sistemi darboğaz'a sürükleyerek, sistemin kullanımını zorlaştırır ve de pc kullanıcısının hem canını sıkar hemde çileden çıkartır.
Şimdi bu olumsuz durumları engellemenin bir çözüm yolu bulunmaktadır.Bu çözümün yolu "Window Kayıt Defterin'den " geçmektedir.
UYGULAMA ADIMLARI :
1.ADIM : WinLogo + R ile Windows Çalıştır kutucuğunu açın.
2.ADIM: Açılan Çalıştır Kutuğuna
Kod:
regedit
3.ADIM : Aşağıdaki ana anahtar ve alt anahtar'a gelin.
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal
Minimal alt anahtarında yeni bir alt anahtar oluşturun ve adını
Kod:
MSIServer
4.ADIM : Bu "MSIServer" alt anahtarının sağındaki Varsayılan değer çift tıklayın değer olarak ;
Kod:
Service
5.ADIM : Yukarıdaki ilk dört adımın aynısı
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot
Kod:
MSIServer
6.ADIM : Sistemi yeniden başlatın.
Ekran Görüntüsü :