Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Whatsapp’ta Konuşmalar Şifrelenecek!

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Whatsapp’ta Konuşmalar Şifrelenecek!

21rqEE.jpg

Güvenlik konusunda dünya genelinde kriz yaşanırken bu konuda Apple ve FBI’ın anlaşamaması pek çok firmayı da harekete geçirmiş durumda. Bu konuda ilk adım WhatsApp'tan gelirken WhatsApp tarafından yapılan resmi açıklamada yapılacak sesli görüşmelerinin şifreleneceği ve kişilerin güvenliğini sağlanacağı açıklandı.

Teknoloji dünyasının son dönemlerde gündeminde yer alan güvenlik konusunda FBI gibi servislerin duruma el atması ve Apple gibi markalardan bilgilerin ele alınması konusunda yardım istemesi kullanıcıların bilgi güvenliği noktasında ciddi endişeler de yaratırken bugün WhatsApp tarafından alınan karar gündem yarattı.

FBI tarafından Apple’ın ardından WhatsApp ile ilgili çalışma yapılacağı iddiaları gündemde yer alırken WhatsApp bu konuda önlem almak amacıyla elini çabuk tuttu ve çalışmalarına başladı. Yapılacak görüşmelerde özel bir şifreleme sistemi kullanmak hazırlığında olan Whatsapp böylece görüşmelerinin kayıt altına alınmış olsa dahi herhangi bir şekilde içeriğine ulaşılmasını önleyecek.

Uygulamanın mevcut halinde yapılan mesajlaşmalarda özel bir şifreleme sistemi kullanıldığı için kullanıcıların şu an için herhangi bir şekilde bilgi alması mümkün değilken aynı sistemin konuşmalarda da uygulanacağı ve görüşmelerin de şifreleneceği açıklandı. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada herhangi bir tarihi verilmezken önümüzdeki günlerde bu konuda ilk adımların atılması ve güvenlik konusunda çıtanın bir üst seviyeye daha çıkartılması bekleniyor.

veteknoloji
 
Üst Alt