Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

WhatsApp, 2025 Yılında Bazı Telefonlarda Çalışmayacak

kuslarabenzer

dolunay kusuyorum.
Moderatör
  • MFC Puanı
    3,820
WhatsApp’ın, bazı eski cihazlar için desteği kesme kararı, birkaç teknik ve güvenlik faktörüne dayanıyor. İlk olarak, uygulamanın yeni özellikleri ve gelişen güvenlik önlemleri, eski cihazların donanım ve yazılım altyapısıyla uyumlu olmamaya başladı. Bu durum, uygulamanın verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını engelliyor.

Eski işletim sistemlerinin güvenlik güncellemelerinin artık sağlanmıyor olması da önemli bir etken. Güncel güvenlik protokollerine uyum sağlayamayan cihazlar, hem kullanıcıları tehditlere açık hale getiriyor hem de uygulamanın kararlı çalışmasını zorlaştırıyor.

WhatsApp, 2025 yılından itibaren bazı eski model telefonlarla uyumsuz hale gelecek. Bu cihazlar arasında iPhone 5, iPhone 6, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 gibi modeller yer alıyor. Ayrıca Huawei Ascend P6 S ve LG Optimus serisi gibi telefonlar da desteği kesilecek cihazlar arasında. Eski cihazlarda, WhatsApp’ın sunduğu gelişmiş özelliklerin düzgün çalışmaması, bu adımın atılmasının ana sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor.

Listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Apple

• iPhone 5
  • iPhone 5C
  • iPhone 6 serisi

Samsung

• Galaxy Ace Plus
  • Galaxy Note 3 serisi
  • Galaxy S4 Mini

Huawei

• Ascend P6 S
  • Huawei GX1S

LG

• Optimus 4X HD
  • Optimus G

Motorola

• Moto G
  • Moto X.

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,443
Daha yeni almışım samsung s24 ultra ayıptır söylemesi, çok uzun süre bu listelere bakmam:)) 7 yıl güncelleme garantisi verdiler:))

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,443
Bende koruma ekipmanlarına detğm neredeyse düşük derece bir telefon parası harcadım:))

Üst Alt