- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Pandispanya
3 adet Aro yumurta
120 gr Aro un
70 gr Aro toz şeker
15 gr kabartma tozu
45 gr toz kakao
Krem patiseri
500 gr Natura Verde süt
1 adet Aro yumurta
100 gr Aro un
150 gr Aro toz şeker
150 gr damla çikolata
100 gr bitter kuvertür
Krem şanti
200 gr Horeca Select krema
40 gr Rioba vişne bar şurubu
80 gr Aro pudra şekeri
1 yemek kaşığı sulu kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
1.Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri kabarana, beyaz renk alıncaya kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve iyice özleşinceye kadar yavaşça karıştırın.
2. İçerisine kakaoyu ilave edip yedirin ve kalpli kek kalıbına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
3. Pasta kreması için bir tencereye sütü alın ve toz şekerin yarısını içerisine ilave edip bir taşım kaynatın. Derin bir karıştırma kabı içinde yumurta ve kalan şekeri kabarana kadar çırpın, bu karışıma bir taşım kaynattığınız sütten karıştırarak yavaş yavaş 1-2 kepçe süt ilave edin
4. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tencerede kalan sütün içerisine ilave ederek yedirin, kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin (topak olmaması için saat yönünde hızlıca karıştırın.)
5. Derin bir karıştırma kabının içerisine Horeca kremayı dökün, hafif karıştırın içerisine pudra şekeri ilave edin ve kabarıncaya dek çırpın.
6. İçerisine Rioba vişne şurubu ile biraz sulu kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar karıştırın.
7. Pandispanyayı fırından çıkarın. Eşit orantıda ortadan testereli kek bıçağı ile kesin.
8. Margarini hazırlamış olduğunuz kremaya ilave ederek yedirin ve çok az hazırlamış olduğunuz vişneli kremadan ekleyip karıştırın (krema ile aynı rengi alacaktır).
9. Kekin alt tabanına kremayı koyun ve spatula ile eşit her yerine yayın. Üzerine damla çikolata serpiştirin ve tekrar kalan kremayı eşit olarak üzerine yayın. Üst kapak pandispanyayı kapatarak vişneli kremayı üzerine bir spatula ile eşit orantıda sıvayın.
10. Kuvertür çikolatayı rendeleyin. Pastanın etrafına spatula ile yarısına gelecek şekilde yapıştırın, kuvertürün geri kalanından spatula ile çekerek yapraklar yapın ve bunları da pastanın üzerine koyun. Damla çikolata ve pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Pandispanya
3 adet Aro yumurta
120 gr Aro un
70 gr Aro toz şeker
15 gr kabartma tozu
45 gr toz kakao
Krem patiseri
500 gr Natura Verde süt
1 adet Aro yumurta
100 gr Aro un
150 gr Aro toz şeker
150 gr damla çikolata
100 gr bitter kuvertür
Krem şanti
200 gr Horeca Select krema
40 gr Rioba vişne bar şurubu
80 gr Aro pudra şekeri
1 yemek kaşığı sulu kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
1.Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri kabarana, beyaz renk alıncaya kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve iyice özleşinceye kadar yavaşça karıştırın.
2. İçerisine kakaoyu ilave edip yedirin ve kalpli kek kalıbına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
3. Pasta kreması için bir tencereye sütü alın ve toz şekerin yarısını içerisine ilave edip bir taşım kaynatın. Derin bir karıştırma kabı içinde yumurta ve kalan şekeri kabarana kadar çırpın, bu karışıma bir taşım kaynattığınız sütten karıştırarak yavaş yavaş 1-2 kepçe süt ilave edin
4. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tencerede kalan sütün içerisine ilave ederek yedirin, kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin (topak olmaması için saat yönünde hızlıca karıştırın.)
5. Derin bir karıştırma kabının içerisine Horeca kremayı dökün, hafif karıştırın içerisine pudra şekeri ilave edin ve kabarıncaya dek çırpın.
6. İçerisine Rioba vişne şurubu ile biraz sulu kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar karıştırın.
7. Pandispanyayı fırından çıkarın. Eşit orantıda ortadan testereli kek bıçağı ile kesin.
8. Margarini hazırlamış olduğunuz kremaya ilave ederek yedirin ve çok az hazırlamış olduğunuz vişneli kremadan ekleyip karıştırın (krema ile aynı rengi alacaktır).
9. Kekin alt tabanına kremayı koyun ve spatula ile eşit her yerine yayın. Üzerine damla çikolata serpiştirin ve tekrar kalan kremayı eşit olarak üzerine yayın. Üst kapak pandispanyayı kapatarak vişneli kremayı üzerine bir spatula ile eşit orantıda sıvayın.
10. Kuvertür çikolatayı rendeleyin. Pastanın etrafına spatula ile yarısına gelecek şekilde yapıştırın, kuvertürün geri kalanından spatula ile çekerek yapraklar yapın ve bunları da pastanın üzerine koyun. Damla çikolata ve pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

