Daha çok Karadeniz bölgesinde görmeye alışkın olduğumuz pazı sarması tarifini haberimizde sizler için hazırladık. MasterChef yarışmasında da yarışmacılardan istenen vişneli etli pazı sarmasının nasıl yapıldığını ve gerekli malzemelerin listesi yazımızda.
Türk mutfağının en fazla tercih edilen yiyeceklerinden sarmanın pazıyla yapılmış hali de sıkça yapılıyor. Özellikle MasterChef yarışmasında adı geçen vişneli etli pazı sarmasının yapılışı merak konusu oldu. İşte vişneli etli pazı sarma tarifi ve gerekli malzemeler…
PAZI SARMASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Çorbası için;
2 demet pazı
2 soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 domates
1 kaşık domates salçası
1 bardak bulgur
Yarım bardak pirinç
1 bardak su (sıcak)
3 kaşık nar ekşisi
1 demet maydanoz
Nane
1 küp şeker
Sumak
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 bardak su (Sıcak)
Yarım kaşık biber salçası
Zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
PAZI SARMASININ TARİFİ
Öncelikle tüm pazı yapraklarını tek tek koparım bol suda yıkayın. Sap kısımlarını ve yırtık yaprakları tencerenin dip kısmına koyabilirsiniz. Kalan sağlam yaprakları kaynar suya batırıp 1 dakika kadar bekletin.
Başka bir kabın içinde soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Pirinçleri ve bulgurları yıkayıp süzün. Ardından maydanozları ince doğrayın. Domatesleri de rendeleyin.
Geniş bir tencereye soğan ve sarımsakları kavurun. Ardından domatesleri koyun. Daha sonra şekerini koyun. Biraz karıştırdıktan sonra salçasını da ekleyin. En son pirin ve bulgurlarla birlikte baharatlarını ve nar ekşisini de ekledikten sonra biraz su koyup kısık ateşte pişirin. Pirinçler çok yumuşamadan ocaktan alın. Daha sonra maydanozlarını ekleyip karıştırın.
Pazı yapraklarını damarlar üstte kalacak şekilde serin ve bir bıçak yardımı ile damarları ezin. Harçtan bir parça alıp sarın. Yırtık yaprakları sardığınız tencereye dizin. Tüm harç bitene kadar bu işlemi yapın.
Bir başka yerde sosunu hazırlamak için malzemelerin hepsini karıştırın. Dizdiğiniz yaprakların üzerine dökün. Üzerine bir tabak koyup tencereyi kapatın.30 dakika kadar pişirin. Ilık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.