Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Vişneli Kek Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
visnelikek.jpg


Vişneli Kek Malzemeler ;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı margarin (erimiş, ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
ve 1 su bardağı toz şeker



Kek kalıbını yağlamak için:
Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin

Vişneli Kek yapılışı
Öncelikle 25-28 cm çapındaki (yani orta boy) yuvarlak bir kek kalıbını ya da bu ölçülere yakın kare, dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yağlayalım.

Yağlanan kek kalıbının dibine buzunu çözdürmeden vişneleri yerleştirelim. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri serpiştirip, bir kenarda beklemeye bırakalım.

Şimdi kekimizi yapmak üzere derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kıralım. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip çatal ya da mikserin orta devriyle 2-3 dakika kadar çırpalım. İyice köpüklensin. Sonra eritilip, ılıtılmış margarin ve kabartma tozuyla beraber unu da ekleyip, tekrar karıştırmaya, çırpmaya devam edelim. Boza kıvamında yani muhallebi koyuluğundaki kek hamurumuzu kalıbın içine, vişnelerin üzerine dikkatlice aktaralım. Bu arada fırınımızı en az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp kekimizi pişmeye bırakalım. 40-45 dakika sonra kekimizi fırından alalım. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkaralım, dilimleyip servise sunalım.​
 
Üst Alt