- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
- Konular
- 2,801
- Mesajlar
- 9,706
- MFC Puanı
- 60,560
KAÇ KİŞİLİK
2 küçük kavanoz
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
400 gramvişne
500 gramtoz şeker
1/4 adetlimon
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Vişne Reçeli Tarifinin Püf Noktası
Vişnelerinizin çekirdeklerini pipet yardımıyla rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bu şekilde çok fazla pişirmemeye ve kendi suyuyla kıvam almasına özen gösterin. Kullanacağınız vişneden 100 gram kadar daha fazla şeker kullanın.
Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Vişnelerin çekirdeklerini bir pipet yardımıyla çıkarın. Vişnelerinizi bir tencerenin içerisine aktarın.
Ardından bu tencerenin içerisine tereyağını ekleyin ve kısık ateşte vişnelerinizi tahta kaşık yardımıyla pişirmeye başlayın.
Vişneler suyunu saldığında üzerine toz şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu şekilde 10 dakika kadar pişirin.
Ardından limon suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha pişmeye bırakın. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kavanozlara koyun. Dilediğiniz gibi tüketin.