- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler (4 Kişilik)
Yarım kilo vişne
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
Vişneler iyice yıkanır ve saplarından ayıklanır. Çekirdekleriyle beraber bir tencereye konur ve su eklenir. Kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ve karanfil ilave edilir. Vişneler yumuşayıp, suyuna rengini verinceye kadar kaynatılır. Oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına alınır ve iyice soğuduktan sonra (3-4 saat sonra) servis yapılır.
Yarım kilo vişne
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
Vişneler iyice yıkanır ve saplarından ayıklanır. Çekirdekleriyle beraber bir tencereye konur ve su eklenir. Kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ve karanfil ilave edilir. Vişneler yumuşayıp, suyuna rengini verinceye kadar kaynatılır. Oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına alınır ve iyice soğuduktan sonra (3-4 saat sonra) servis yapılır.