Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Virüs, spyware ve diğer zararlı yazılımları temizleme rehberi

BoluBeyi

Hepinizin Canı Cennete ..!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,437
Virüs, spyware ve diğer zararlı yazılımları temizleme rehberi

Son zamanlarda bilgisayarınız yavaşlamaya başladıysa, internet tarayıcınızda pop-up'lar çıkıyorsa, dosyalarınızın uzantıları kendi kendine değişiyor veya dosyalarınız gizleniyorsa, tarayıcınızın ana sayfası veya arama motoru kendi kendine değişmişse bilgisayarınıza zararlı yazılımlar bulaşmış demektir.

Bu durumda yapılması gerekenler nelerdir peki?

İlk olarak;

-Bilgisayarınıza bir sistem temizlik yazılımı indirmenizi tavsiye ederim. Çöp dosyaları temizleyerek ileriki adımlarda bilgisayarınızda yapacağınız zararlı yazılım tarama işlemlerinin daha kısa sürmesini sağlayabilirsiniz. Benim tavsiyem Ccleaner indirmenizdir.

-Çöp dosyaları temizledim. Sıradaki adım ne?

-Bundan sonra zararlı yazılımları temizlik aşamasına geçiyoruz. Bu konuda kullanabileceğimiz pek çok yazılım var ancak bu konuda en popüler olan ve en başarılı olanları sizlere tavsiye edeceğim.

-Malwarebytes Antimalware, Spybot s&d, Emsisoft emergency kit ve AdwCleaner yazılımlarını indiriyoruz. Gerekli güncellemeleri yapıyoruz.

-Daha sonra bilgisayarımızı güvenli modda başlatıp bu yazılımlarla tek tek tarıyoruz.

Not: Eğer zararlı yazılımlar bilgisayarınızın internet ayarlarını bozduysa ve internet bağlantı problemi çekiyorsanız. Complete Internet Repair programını indirerek internet ayarlarınızı onarabilirsiniz.

Üst Alt