Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ve Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Bu Sene TEOG Yapılmayacak

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Ve Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Bu Sene TEOG Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıldan itibaren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapılmayacağını açıkladı.

Bakan, bir otelde düzenlenen Afrika büyükelçileri kahvaltı programının ardından uğradığı taksi durağında gazetecilerin sorduğu soruları yanıtlarken, bu esnada bu yıldan itibaren TEOG’un yapılmayacağını açıkladı. MEB’in ölçme - değerlendirme konusunda en deneyimli kuruluş olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, hiçbir velinin, öğrencinin kafasında en ufak bir soru işareti olmamasını istedi.

Yaptıkları her değişikliğin daha iyi olması amacıyla yapıldığını söyleyen bakan Yılmaz,*"TEOG’un kaldırılması da çok daha iyi olacaktır. Uygulamada herkes görecektir ki 'Gerçekten iyi oldu teşekkür ederiz' *diyeceklerdir. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz.”şeklinde konuştu.

TEOG yerine hangi tür bir sınavın uygulanacağı konusunda sorulan soruları da yanıtlayan Bakan, “Bakanlığımız bu konu üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmamızı önce Bakanlar Kurulu’na sunacağız, ardından buradan çıkan kararı kamuoyuna açıklayacağız”*ifadelerini kullandı.

MEB’de liselere geçişteki yeni sisteme ilişkin bir çalışma grubu oluşturuldu, ayrıca bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı düzenleyeceği de duyuruldu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, TEOG’un kaldırılması ile ilgili şunları söyledi:*“Bazı okullar kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Söz konusu sınav da *bakanlık tarafından hazırlanacak. Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz."

0228dbc4e7a3631b883baa263a2e37a5.jpg

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
bizim çocuklar eşekti degil mi semeri vurduk üstlerine çalıs çalıs! birden ne oluysa akıllarına dank etti ve açıklama geldi cocukları yarıs atına cevirmek istemiyoruz!

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
bizim çocuklar eşekti degil mi semeri vurduk üstlerine çalıs çalıs! birden ne oluysa akıllarına dank etti ve açıklama geldi cocukları yarıs atına cevirmek istemiyoruz! a tabi nasıl torpil dönecek bu işde de merak ediyorum valla
Sana bununla cevap veriyorum sezencim
İlkkokulda bile öğretmenler arasında bi yarış var çocukları okula gondermiyorz da yaristirmaya döndürüyoruz bakalım bu düzen ne zaman değişecek
Onlarla birlikte bizde yarışa giriyoruz
393acf5530e9e45b4bb2ddf6d88ddac2.jpg

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
ya wallahi en önem verilmesi gereken egitimken resmen yap boza cevirdiler. benim kızım bu yıl teoga girdi ve resmen esek gibi ders çalıstı. ha hakkıyla kazandı ama bunu degişmek yeni mi aklınıza geldi ve yeni düzen oturması en asagı 4 yıl sürcek sonra diyecekler bu tutmadı bu kez böyle olsun ama müstehak bu millete baska da bişey demiyorum

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
@Pisadam :D

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
O zaman niye tam kavga çıkarcaktım pisadamı çagırıyon LibertA:D

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    3
Eğitim artsın önem verilsin ne teoku eskiden yokmuş Üniv.kazanmamışmı kimse hatalardan dönülüyor neyse, oda bişey ilerleme diyelim yinede

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
sil baştan yeni sınav sistemi geleceğimiz olan çocuklarımız eğitimi ile sürekli değşiklik yapılarak karartılıyor ne acı bir topla.
15 yılda 23 kere eğitim sistem değişiyor..şimdi ne konaçak..?

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Sazan Sezen senin aklın ermez bu işlere... :D

Üst Alt