Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ve adına aşk dendi..

Erdem

тнιηgѕ ι ℓσνє∂ вєƒσяє, αяє ησω ƒσя ѕαℓє..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    42
Ve adına aşk dendi ;

Sevdaların tozpembe, umutların yemyeşil, sevgi ve saygının masmavi olduğu dönemin çocuklarıydık biz. Aşk sözü dilimizden kolayca dökülmez, '' Seni Seviyorum '' kelimesi kolayca çıkmazdı ağzımızdan. Sevdiğimizde önümüzde ne engel kalırdı, ne de sorun. Sevdalımızı göreceğiz diye kimi zaman akşam sokağında 5 - 10 kez tur armışızdır kimi zaman ağaç dallarında tarzanlık yapmışızdır kimi zaman belki kapıya o çıkar diye ziline basmışızdır temiz duygular içerisinde onu 3 - 5 saniye görebilmek için. Tabi kaza olupta baba kapıyı açmadığı sürece. :angel: :islik:

Şimdi uyandım ve etrafıma baktım; aşklar dillerden bel altına düşmüş, aşk dediğin şey 3 günlük olmuş, seni seviyorumların ardı arkası kesilmemiş, aşığım dediğin insanla yatakta 1 gece sonunda yabancı olunan bir döneme denk gelmişiz.

• [*]Neydi sevmek?

[*]Aşk neydi?

[*]Seni Seviyorum cümlesi bu kadar kolay mıydı?

[*]Aşkın anlamı ne zamandır cinsellik?

Sorulacak o kadar çok soru var ki.. Bunca soru içerisinden aşık olmaya vaktimiz kalacak mı acaba? Gerçekten sevebileceğimiz birini bulabilecek miyiz? Kadınım diyeceğin kendini korumuş bir eş bulabilecek miydik? Bunların hepsi bir muamma. Tek bildiğim birşey var, adına aşk denen şey şu anda koca bir yalan..

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
~ ne kadarda masumdu dokunuşların.. yüreğim ürperirdi o masumluktan. utanır kızarırdım. kimseye anlatamazdım bu durgunluğumu, bir tek sen bilirdin bu durgunluğumun arkasında duran masumluğumu oysaki şimdi bende biliyorum. o zamanlar ikimizde masumduk çocuklar gibi...

~ hatta o zamanlar gerçekten çok çocuktuk ...

562944_10150650175839285_613382393_n.jpg

RebeLLiouS

♕Rabid Dog♕
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    5,925
Erdem DuyquLarını Bana iTiraF Ettiqin iÇin Kendimi Çoook meSut mutLu bahTiyar GönLü HoŞ oLarak HiSSediyorum askldjasjdlas :) Şaka Bi Yana Şu AraLar Okuduqum En GüzeL AŞk Yazısı DiyeBiLirim..Allah Sizi BirBirinize NAsip Etsin Kem GözLERdEN korusun İnŞallah..Bir Ömür Aynı YaStıqaa Baş Koymayı bahŞetsin GüzeL Allahım... SonSuz Aşkınızaa SaaDetLEr Erdem The diShy

Erdem

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    42
Erdem DuyquLarını Bana iTiraF Ettiqin iÇin Kendimi Çoook meSut mutLu bahTiyar GönLü HoŞ oLarak HiSSediyorum askldjasjdlas :) Şaka Bi Yana Şu AraLar Okuduqum En GüzeL AŞk Yazısı DiyeBiLirim..Allah Sizi BirBirinize NAsip Etsin Kem GözLERdEN korusun İnŞallah..Bir Ömür Aynı YaStıqaa Baş Koymayı bahŞetsin GüzeL Allahım... SonSuz Aşkınızaa SaaDetLEr Erdem The diShy

:) Teşekkür ederim RebeLLiouS içimde sıkıntı olmuştu, nasıl geldiyse yazdım aklımdakileri. Zaman zaman bizde o tür aşklar yaşadık ama arkama bakmaya korktuğum çok kötü anlarım oldu. Bende çok temiz değilim o konuda, çok hatalarım oldu kabul ediyorum. Keşkeler ile hayat geçmiyor ama ders almayı bilmekte lazım. Umarım bu son olur ve ölümde bu Dünya'da son bulur. Ne diyeyim başka, darısı herkesin başına inşallah.

RebeLLiouS

♕Rabid Dog♕
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    5,925
İnŞallah KardeŞim Bu Son oLur Ve Bir Ömür MutLu oLursunuz..Erdem ÖnemLi oLan yapılan hataLardan ders cıkarmak zaten.. Eqer Hata yapıyorsan ve haLa aynı YoLda Devam EdiyorSan BİLKİ Zarardasın..Ama Sen Baya Olqun YakLasımLarda BuLunuyorsun..YaptıkLarının En Azından FarKındaSın ve Ona Göre HarekeT eDiyorsun..Umuyorum Ki Bundan Sonrası Sizin İçin HayırLI vE güzel oLucak KardeŞim.. İnŞallah Düqününüz oLursa GeLiriz Bizde Bir Yarım Altın Takarız :) :D

Draneun

V.I.T.R.I.O.L
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    7
Aşık olmak o sorduğun soruları kendine sormaya gerek bile duymamaktır. Kendinden şüphe duymadan sevmeli insan.
Bel altı olayına katılıyorum herkes katılır ama bunu bu duruma getiren yine bu durumun yanlış olduğuna katılan insanlar yazık bize..
Herşeyi değersizleştirdiğimiz gibi aşk'ı da buna dahil ettik.
Umarım bi yerlerde gerçekten hayatımın insanı beni bekliyordur :angel:
Bunu umut ederek güne uyanmak bile güzel.
Herkes böyledir aslında bunu bekler ama araya bi kaç ilişki katar. Bu ilişkilerin tabir caizse bir cacık olmayacağını bildiği halde.
Biz insanlar hep garibiz ya. Yanlış olduğunu bildiğimiz halde bir çok şey yaparız.Sonrada bunun için kendimizi suçlayıp vicdan azabı çektiririz.
bkz:
Neden inandım ki ben ona ben salağım
Biliyordum bunu yapacagını
vs vs
Kusura bakmayın ama Çoğumuz aldığımız yaraların % 80 nini zaten alacağımızı biliyorduk..
Ben aşkı bu dediklerinize yakın olarak Taaşşuk-u Talat ve Fitnat adlı romanda rastlamıştım. Çok hoşuma gitmişti. Sırf sevdiği insanı görebilmek için kız kılığına giren bir insan ..Gerçek hayatta yok öyle bir dünya :)
Pek bir inancım yok aşk'a ama . Ama bi yerlerde kirlenmemiş bir halde beni beklediğini biliyorum. :)
Öyle olmasa bile bunu düşlemekten hiç bir zaman vazgeçmicem. :)

Deep

A Deep Perspective..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    384
Çok masumane bir yazı olmuş.Ayrıca çok da kısa.Aşk denilen o üç kelime o kadar kısa bir yazıya sığdırılmamalı, bunu biraz daha genişletmeniz gerek kısaca devamını bekliyorum.Öncelikle duygularınıza güzel şeyler gönderip, etiket için teşekkür ederim.

Zamane aşkları ya da sevgileri gerçekten enteresan boyutlarda.Yaşayarak şahit olunur derler ya işte tam olarak da öyle bir şey.Eskiden ve şuan ki zaman diye bir şey yok, kişide o his duygusu hiç yok ise bunun zamanlarla kıyaslanması saçma.
Sadece şu var, şimdiki yaşanılan zamanda çok net görülen bayanların ve erkeklerin popüler olmak için her şeyi o bizim onlardan istediğimiz hisleri çarçur ederek o olguyu yok etmeleri var.
Bunun reeli'de sanalı da hiç farketmiyorlar herkes içindeki en ufak sevgiyi köreltmiş.Bedenlerde ilişkiler var ama peki ruhlarda? Şu olgu hem basit hem de karman çorman, madem sevgi yok neden bir bedenin sevme yolunda ilerlemesine izin verilmiyor ki.Çünkü insanlar basit olan şeylere yöneliyor, o basitlik sadece "ben sevemem" şeklinde oluyor.Bu basitlik insanı kemirecek olan, aşkı,sevgiyi yok edecek olan, insan hayatını cehenneme çevirecek olan tek belirsizliktir.Bu tarz insanlarla karşılaşınca insan normal olarak soğuyor sevgiden ama bilmeleri gerek ki, aslında sadece bu bir başlangıç.

Hep çocuk olsak aslında bunları hiç düşünmesek, sadece genel düşünsek, derinlemesine inceleyerek beyin hücrelerimizi öldürmesek çok güzel olurdu.

Aşk zamanında yaşanmalı ve aşk bizi hiç beklemediğimiz anda vuracaktır.Ben buna inanıyorum artık.Ha bekliyor muyum, hem evet hem de hayır. ; )

Onun için gerçekten aşk'ı sevgiyi bulan insanlar, hayatınızdaki insan sizin ve aileniz için bir sorun teşkil etmiyor ise, ne olursa olsun onun elini ve kalbini bırakmayınız.
Saygı ve sevgilerle.

Erdem

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    42
Aşık olmak o sorduğun soruları kendine sormaya gerek bile duymamaktır. Kendinden şüphe duymadan sevmeli insan.
Bel altı olayına katılıyorum herkes katılır ama bunu bu duruma getiren yine bu durumun yanlış olduğuna katılan insanlar yazık bize..
Herşeyi değersizleştirdiğimiz gibi aşk'ı da buna dahil ettik.
Umarım bi yerlerde gerçekten hayatımın insanı beni bekliyordur :angel:
Bunu umut ederek güne uyanmak bile güzel.
Herkes böyledir aslında bunu bekler ama araya bi kaç ilişki katar. Bu ilişkilerin tabir caizse bir cacık olmayacağını bildiği halde.
Biz insanlar hep garibiz ya. Yanlış olduğunu bildiğimiz halde bir çok şey yaparız.Sonrada bunun için kendimizi suçlayıp vicdan azabı çektiririz.
bkz:
Neden inandım ki ben ona ben salağım
Biliyordum bunu yapacagını
vs vs
Kusura bakmayın ama Çoğumuz aldığımız yaraların % 80 nini zaten alacağımızı biliyorduk..
Ben aşkı bu dediklerinize yakın olarak Taaşşuk-u Talat ve Fitnat adlı romanda rastlamıştım. Çok hoşuma gitmişti. Sırf sevdiği insanı görebilmek için kız kılığına giren bir insan ..Gerçek hayatta yok öyle bir dünya :)
Pek bir inancım yok aşk'a ama . Ama bi yerlerde kirlenmemiş bir halde beni beklediğini biliyorum. :)
Öyle olmasa bile bunu düşlemekten hiç bir zaman vazgeçmicem. :)

Katılıyorum Lidia söylediklerine fakat o soruları sormadıgımız için şuan bu duruma geldik. 10 yıl öncesi çok fazla değil, bu kadar ayyuka değildi herşey. Ilişkilerin anlamı vardı (hepsi olmasa da) o dönemlerde sevgilimiz ile gezerken bile dikkat ediyorduk başkalarına karşı tavrımız farklıydı şimdi ise kimin ne düşündüğü umurumda değil modundayız. Bir sahil kenarına gittiğinizde uluorta öpüşmeyen bi çift yok ki öpüşme ile de kalmıyor. Bizden önceki nesil babalarımıza bakalım, o dönemde bırak sevgili ile gezmeyi ailesiyle geçerken dönüp bakamayan bi dönemdi. Bu kadar batıya ayak uydurma derdine girdiğimizden beri bizim asıl yaşam tarzımız elimizden gidiyor. En yakın dostuna güvenip ne aileni ne de sevdiğini emanet edemeyecek insan yüzdesi çok fazladır. Evet anlıyorum ben erkeğim, öpüşmek, cinsellik güzel geliyor kızlar içinde böyle ama keşke gerçekten sevip aşık olduğun insan ile olsa, onun haricinde el değmese diye düşünüyorsun. Şuanda neredeyse imkansız özellikle ben sanal ortamda bunun çok fazla olduğunu biliyorum. 14 senedir sanala giriyorum ve karşılaştığım şeyleri anlatmaya kalksam roman yazardım. :) Bu böyle uzar gider.. Velhasıl kelam ''önceden sevdalıklar yürektendi yürekten, şimdiki sevdalıklar hep dönüyor direkten..'' :islik:

Çok masumane bir yazı olmuş.Ayrıca çok da kısa.Aşk denilen o üç kelime o kadar kısa bir yazıya sığdırılmamalı, bunu biraz daha genişletmeniz gerek kısaca devamını bekliyorum.Öncelikle duygularınıza güzel şeyler gönderip, etiket için teşekkür ederim.

Zamane aşkları ya da sevgileri gerçekten enteresan boyutlarda.Yaşayarak şahit olunur derler ya işte tam olarak da öyle bir şey.Eskiden ve şuan ki zaman diye bir şey yok, kişide o his duygusu hiç yok ise bunun zamanlarla kıyaslanması saçma.
Sadece şu var, şimdiki yaşanılan zamanda çok net görülen bayanların ve erkeklerin popüler olmak için her şeyi o bizim onlardan istediğimiz hisleri çarçur ederek o olguyu yok etmeleri var.
Bunun reeli'de sanalı da hiç farketmiyorlar herkes içindeki en ufak sevgiyi köreltmiş.Bedenlerde ilişkiler var ama peki ruhlarda? Şu olgu hem basit hem de karman çorman, madem sevgi yok neden bir bedenin sevme yolunda ilerlemesine izin verilmiyor ki.Çünkü insanlar basit olan şeylere yöneliyor, o basitlik sadece "ben sevemem" şeklinde oluyor.Bu basitlik insanı kemirecek olan, aşkı,sevgiyi yok edecek olan, insan hayatını cehenneme çevirecek olan tek belirsizliktir.Bu tarz insanlarla karşılaşınca insan normal olarak soğuyor sevgiden ama bilmeleri gerek ki, aslında sadece bu bir başlangıç.

Hep çocuk olsak aslında bunları hiç düşünmesek, sadece genel düşünsek, derinlemesine inceleyerek beyin hücrelerimizi öldürmesek çok güzel olurdu.

Aşk zamanında yaşanmalı ve aşk bizi hiç beklemediğimiz anda vuracaktır.Ben buna inanıyorum artık.Ha bekliyor muyum, hem evet hem de hayır. ; )

Onun için gerçekten aşk'ı sevgiyi bulan insanlar, hayatınızdaki insan sizin ve aileniz için bir sorun teşkil etmiyor ise, ne olursa olsun onun elini ve kalbini bırakmayınız.
Saygı ve sevgilerle.

Teşekkür ediyorum yorumun için Proserpina, devamı inşallah gelecektir. Kısa olduğu kanısında sana katılıyorum. Bize yanlış gelen şeyleri yazmak güzel aslında, fikirlerimiz bazılarının görüşlerini değiştirebiliyor, onlara da bi nebze yardımcı olursak ne mutlu bize. Bu konu hakkında sayfalarca yazabilirim ama şöyle birşey de var, insanoğlu unutmaya programlı. :) Bu yazdıklarımızı okuyup etkilenenler vardır mutlaka ve birçok anılar, kitaplar bunları okuyup o kadar çok hayatını değiştirmeye karar veren insan var ki çoğuda okuduktan birgün sonra sanki okumamış gibi eski hayatına devam ediyor. Bende akılda kalıcı birkaç cümle yazmak istedim ne kadar kalacağı meçhul olsada. :)

Üst Alt