• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uzun Saatler Çalışmak Kel Olma Riskini 2 Kat Artırıyor

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Kariyer odaklı olmaktan hoşlananlar için kötü haber. Araştırmacılar, haftada 52 saatten fazla çalışan kişilerin kel olma ihtimalinin normalden iki kat fazla olduğunu keşfetti.
Çoğumuz haftada sadece 40 saat çalışıyoruz veya en azından sözleşmemiz bu şekilde. Ancak Güney Kore gibi diğer ülkelerde çok daha uzun saatler çalışmak olağan bir durum olarak görülüyor. Bu nedenle ilk kez, 13.000 erkeğin sonuçlarına dayanan ve çalışma saatleri ile saç dökülmesi arasındaki bağlantıyı araştıran bir çalışma yapıldı.

Bilim, stresin kafa derisi de dahil olmak üzere vücudun belirli bölgelerinde hormon seviyelerinde bir değişikliğe neden olduğunu söylüyor. Strese girdiğinizde, hormonal değişim saç derisinde saç köklerinin büyümesini engelleyebilir. Daha önceki araştırmalardan, stresin bağışıklık sistemimizin kıl köklerine saldırmasına neden olduğunu zaten biliyoruz. Ancak nedenini bilmiyoruz.

13 Bin Erkek Üzerinde Araştırma Yapıldı
Güney Kore'deki Sungkyunkwan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, 2013-2017 yılları arasında 20 - 59 yaşları arasında olan 13.000'den fazla erkeği değerlendirdi. Çalıştıkları saatlere göre onları gruplara ayırdılar, sonra verileri topladılar. Medeni hal, gelir, sigara ve diğer faktörler de dikkate alındı. Daha uzun saatler çalışmanın, kellikle önemli ölçüde bağlantılı olduğunu buldular.Lider yazar Kyung-Hun Son şunları söyledi: “Bu çalışmanın sonuçları, uzun çalışma saatlerinin erkek işçilerde alopesi gelişiminin artması ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu göstermektedir. Alopesi gelişimini önlemek için çalışma saatlerinin sınırlandırılması, saç dökülmesi semptomlarının ortaya çıkmaya başladığı 20'li ve 30'lu yaşlardaki genç işçiler için gerekli olabilir. Toplumumuzda uygun ve makul çalışma saatlerini teşvik etmek için önleyici müdahaleler gerekmektedir. Birçok çalışma, stresin alopesi gelişim mekanizmasını tetiklediğini ortaya koydu. Diğer araştırmalar ayrıca, stresin saç foliküllerinin yaralanmalarını ve yanmalarını, hücre ölümlerini etkileyebileceğini ve saç büyümesini engelleyebileceğini gösteriyor."

Kyung-Hun Son, son olarak “Bu önceki araştırmalara dayanarak, uzun çalışma saatlerinin getirdiği stres ile alopesi gelişimi arasında bir bağ olduğunu temkinli bir şekilde varsayıyoruz” diye ekledi
 
Üst