-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Uzmanlar önerdi: Suyu içmeyin yiyin
Suyla ilgili araştırma sonucunu değerlendiren uzmanlar, "Suyu içmeyin, yiyin" önerisinde bulundu.
Uzmanlara göre, su oranı yüksek besinlerin tüketimi eklemlerin kayganlaşmasını sağlıyor ve dokuları nemli tutuyor. Aynı zamanda vücudun ısısını düzeltirken, sindirimi düzenliyor ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor.
Kabak ve salatalığın yüzde 95'i su
Birçok güzellik uzmanına göre, su oranı yüksek besinleri tüketmek ayrıca cildin nemini koruyabilmesi için de faydalı. Yaş ilerledikçe, özellikle de 50 yaş üstünde vücut, neminin yüzde 50'sini kaybediyor. Yediğimiz ekmeğin bile yüzde 33'ü sudan oluşurken salatalık, kabak gibi sebzelerin neredeyse yüzde 95'i sudan oluşuyor.
California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Howard Murat, "Sağlıklı nemlendirme, vücutta tuttuğunuz su ile alakalı, vücudunuzdan çıkıp giden su ile alakalı değil. Su içmenin yanlış bir tarafı yok ama önemli olan suyun hücreleri beslemesi. Eğer suyu sebzelerden de almazsak vücutta yeterli etkiyi yaratmaz ve ağrıyan eklemler, sürekli şiş bir karın ile yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sudan zengin sebzeler tükettiğinizde vücut suyu daha yavaş emer ve vücudunuz daha uzun süre susuzluk çekmez" dedi.
California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Howard Murat, "Sağlıklı nemlendirme, vücutta tuttuğunuz su ile alakalı, vücudunuzdan çıkıp giden su ile alakalı değil. Su içmenin yanlış bir tarafı yok ama önemli olan suyun hücreleri beslemesi. Eğer suyu sebzelerden de almazsak vücutta yeterli etkiyi yaratmaz ve ağrıyan eklemler, sürekli şiş bir karın ile yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sudan zengin sebzeler tükettiğinizde vücut suyu daha yavaş emer ve vücudunuz daha uzun süre susuzluk çekmez" dedi.
En çok su içeren sebze ve meyveler
- Göbek salata
- Dolmalık kabak
- Portakal
- Elma
- Patates
- Armut
- Domates
- Salatalık
- Kavun
- Karnabahar
- Çilek
- Nar
- Ahududu
- Yaban mersini
- Şeftali
- Havuç
- Kırmızı biber
- Turp
- Kereviz
- Brokoli
- Ispanak
- Dolmalık kabak
- Portakal
- Elma
- Patates
- Armut
- Domates
- Salatalık
- Kavun
- Karnabahar
- Çilek
- Nar
- Ahududu
- Yaban mersini
- Şeftali
- Havuç
- Kırmızı biber
- Turp
- Kereviz
- Brokoli
- Ispanak
Alıntı.