Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uzmanlar önerdi: Suyu içmeyin yiyin

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Uzmanlar önerdi: Suyu içmeyin yiyin

Suyla ilgili araştırma sonucunu değerlendiren uzmanlar, "Suyu içmeyin, yiyin" önerisinde bulundu.
Uzmanlara göre, su oranı yüksek besinlerin tüketimi eklemlerin kayganlaşmasını sağlıyor ve dokuları nemli tutuyor. Aynı zamanda vücudun ısısını düzeltirken, sindirimi düzenliyor ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor.

Kabak ve salatalığın yüzde 95'i su
Birçok güzellik uzmanına göre, su oranı yüksek besinleri tüketmek ayrıca cildin nemini koruyabilmesi için de faydalı. Yaş ilerledikçe, özellikle de 50 yaş üstünde vücut, neminin yüzde 50'sini kaybediyor. Yediğimiz ekmeğin bile yüzde 33'ü sudan oluşurken salatalık, kabak gibi sebzelerin neredeyse yüzde 95'i sudan oluşuyor.

California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Howard Murat, "Sağlıklı nemlendirme, vücutta tuttuğunuz su ile alakalı, vücudunuzdan çıkıp giden su ile alakalı değil. Su içmenin yanlış bir tarafı yok ama önemli olan suyun hücreleri beslemesi. Eğer suyu sebzelerden de almazsak vücutta yeterli etkiyi yaratmaz ve ağrıyan eklemler, sürekli şiş bir karın ile yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sudan zengin sebzeler tükettiğinizde vücut suyu daha yavaş emer ve vücudunuz daha uzun süre susuzluk çekmez" dedi.

En çok su içeren sebze ve meyveler
- Göbek salata
- Dolmalık kabak
- Portakal
- Elma
- Patates
- Armut
- Domates
- Salatalık
- Kavun
- Karnabahar
- Çilek
- Nar
- Ahududu
- Yaban mersini
- Şeftali
- Havuç
- Kırmızı biber
- Turp
- Kereviz
- Brokoli
- Ispanak

Alıntı.
 
Üst Alt