Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Üstlük

mum

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    0
Fizikte üstlük (sembolü T) veya diğer bilinen adıyla gerçeklik, parçacıktaki üst kuarklar (nt) ile antiüst kuarklar (nt) arasındaki farkı yansıtan çeşni kuantum sayısıdır. Bütün kuarklar +1, 0 veya -1 üstlük kuantum sayısı değerlerinden birini alır.
acb139c105c12f2d71cd52ce25ad878e.png
Üst kuarklar (uzlaşmayla) -1 üstlüğe ve antiüst kuarklar da +1 üstlüğe sahiptirler.
Diğer kuantum çeşnileri gibi üstlük de güçlü ve elektromanyetik etkileşim altında mevcuttur. Ancak zayıf etkileşime dahil olmaz. Ancak üst kuarkın yarı ömrü güçlü etkileşim için gerekli olan süre 10−23 s'nin altındadır. Bu sebeple üst kuarklar hadronize olamazlar ve hiçbir zaman mezon ya da baryon oluşturamazlar. Güçlü etkileşime gireceği sırada çoktan başka bir kuark çeşnisine (genellikle alt kuark) bozunmuş olurlar.

Üst Alt