-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Unutkanlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?
Unutkanlığınız gündne güne çoğalıyor mu çok basit şeyleri unutuyor elinizde olmadan aklınıda tutamıyorsanız beslenmenize biraz daha dikkat etmeniz gerektiğini anlamanız için yeterli ols agerek.Sizlere unutkanlığa karşı etkili yiyeceklerden bazılarını hatırlatmak istedik beslenmenizde bu yiyecekleride tüketirseniz unutkanlık sorununuza çare bulabilirsiniz.
Düzenli olarak yabanmersini tüketiseniz öğrenme kapasitenizi hızlandırır ve unutknalık sonunu ortadan kaldırır.Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin ton, somon gibi yağlı, derin deniz balıklarının unutkanlığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda iyi bir protein kaynağı olan bu balıklar genel sağlığın korunmasına da katkıda bulunur. Hafızanızı güçlendirmek için Haftada 2 yada 3 öğün balık tüketmeniz gerekiyor.
Özellikle çocukların hafıza gelişiminde büyük rolü olan kuruyemişler Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele için önerilen besinler arasında yer almaktadır.
Nar suyuda hafızayı güçlendirmek için harika bir çözüm.Nar suyu gibi antioksidan etkisi bulunan portakal, çilek, greyfurt gibi meyvelerde unutkanlığa iyi gelir ve beyin hücrelerini korur. Nar suyu ekşi gelirse yarı yarıya suyla karıştırarak içebilirsiniz.Unutulmamalıki Nar suyu Antioksidan bakımından oldukça zengindir.Ayrıca Yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmekler ve kahverengi pirinç gibi kepekli tahıllar kötü kolesterolü düşürerek kan akışını olumsuz yönde etkileyen damar tıkanıklığına karşı koruma sağlamaktadır.Ayrıca ıspanak,Domates,Yeşil Çay ve elmanında unutkanlığa iyi geldiği biliniyor.
Unutkanlığınız gündne güne çoğalıyor mu çok basit şeyleri unutuyor elinizde olmadan aklınıda tutamıyorsanız beslenmenize biraz daha dikkat etmeniz gerektiğini anlamanız için yeterli ols agerek.Sizlere unutkanlığa karşı etkili yiyeceklerden bazılarını hatırlatmak istedik beslenmenizde bu yiyecekleride tüketirseniz unutkanlık sorununuza çare bulabilirsiniz.
Düzenli olarak yabanmersini tüketiseniz öğrenme kapasitenizi hızlandırır ve unutknalık sonunu ortadan kaldırır.Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin ton, somon gibi yağlı, derin deniz balıklarının unutkanlığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda iyi bir protein kaynağı olan bu balıklar genel sağlığın korunmasına da katkıda bulunur. Hafızanızı güçlendirmek için Haftada 2 yada 3 öğün balık tüketmeniz gerekiyor.
Özellikle çocukların hafıza gelişiminde büyük rolü olan kuruyemişler Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele için önerilen besinler arasında yer almaktadır.
Nar suyuda hafızayı güçlendirmek için harika bir çözüm.Nar suyu gibi antioksidan etkisi bulunan portakal, çilek, greyfurt gibi meyvelerde unutkanlığa iyi gelir ve beyin hücrelerini korur. Nar suyu ekşi gelirse yarı yarıya suyla karıştırarak içebilirsiniz.Unutulmamalıki Nar suyu Antioksidan bakımından oldukça zengindir.Ayrıca Yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmekler ve kahverengi pirinç gibi kepekli tahıllar kötü kolesterolü düşürerek kan akışını olumsuz yönde etkileyen damar tıkanıklığına karşı koruma sağlamaktadır.Ayrıca ıspanak,Domates,Yeşil Çay ve elmanında unutkanlığa iyi geldiği biliniyor.