Yemek Tarifinin Malzemeleri
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı tavuk suyu
4 su bardağı ılık su
Nane, tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Yağları tencere alarak tereyağı eriyene kadar bekleyin. Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ilave edip çok az kavurun hemen ardından su ve tavuk suyunu ekleyin. Çırpıcı ile hemen hızlıca karıştırın, un ve salça topakları kalmasın. Kaynamaya başlayan çorba suyuna şehriyeleri ekleyin. Tuz ve baharatınızı ilave ederek. Şehriyeler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Afiyet olsun.
Servis esnasına isteğe bağlı kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı tavuk suyu
4 su bardağı ılık su
Nane, tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Yağları tencere alarak tereyağı eriyene kadar bekleyin. Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı ilave edip çok az kavurun hemen ardından su ve tavuk suyunu ekleyin. Çırpıcı ile hemen hızlıca karıştırın, un ve salça topakları kalmasın. Kaynamaya başlayan çorba suyuna şehriyeleri ekleyin. Tuz ve baharatınızı ilave ederek. Şehriyeler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Afiyet olsun.
Servis esnasına isteğe bağlı kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.