Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Umuda uyanmak güzelmiş…

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Umuda uyanmak güzelmiş

rahsan-gulsan-sli3.jpg

Öncelikle bitmek tükenmek bilmeyen açılışlar, hepimizi birbirimize düşman etmeye yeminli yüksek volümlü konuşmalar, bir partinin oy toplaması uğruna devletin parasının büyük bölümünü har vurup harman savrulması bittiği için çok seviniyorum.
Tabii sonuçlar hayata benim baktığım yerden bakan ve ‘endişeli modernler’ diye dalga geçilen, yaşam tarzı ve kişisel özgürlükleri konusunda kaygı duyan insanlar için biraz umut doğurdu.
Biraz diyorum çünkü şu anda her şey olasılık dahilinde.
Ama yine de bir umut doğdu. En azından ülkemiz dönüşü olmayan bir eşikten son anda kurtuldu.
Uzun zamandır ilk kez oyumuza sahip çıkarsak, omuz omuza verirsek başarırız fikrini hayata geçirmiş olduk.
Artık zaman korkuları bir tarafa bırakıp umutlanma zamanı.
Belki biraz da derin bir nefes almanın vakti.
Çok büyük değişiklikler beklemiyorum tabii. Sonuçlar bize çok büyük değişiklik vaat etmese de en azından umut vaat ediyor.
Bu da bugün için bana ve önemli bir kalabalığa yetiyor. Günümüz umutla dolsun inşallah…
98 kere maşallah!

Bir rekor kırıldı. İlk kez Meclisimize bu kadar çok kadın milletvekili girmeyi başardı.
Eğer son anda bir değişiklik olmazsa Meclis’te tam 98 kadın vekilimiz var.
Çoğu ilk kez seçilen hanımlarımız şimdi eminim çok heyecanlıdır. Coşkuyla sıkıcı meclis gardıropları hazırlıyorlardır.

Hani giyince tüm kadınlığımızdan sıyrıldığımız tayyör denilen korkunç kıyafetlerden bir kreasyon oluşturmaya çalışıyor olmalılar. Sıcağı sıcağına yazayım istedim, o kadınlardan –parti ayırmaksızın- çok ama çok ciddi beklentilerimiz var. Özellikle de biz seçmen kadınların…
Meclis’in kadına bakışını, erkek vekillerin kadın algısını acilen değiştirmeleri lazım.
Kadına şiddet konusunun ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu bir an önce gruplarına kabul ettirmeleri ve sanki Meclis’te beşinci bir partiymiş gibi kadınları ilgilendiren konularda zaman zaman işbirliği yapmaları lazım. Çünkü onların da şunu bildiğinden eminim: Kadına şiddet dindar, modern, çocuk, yetişkin ayırmıyor.

Dindar kadının da modern kadının da kanı farklı akmıyor. Sizler, Meclis’teki kadınlar olarak bize bunu borçlusunuz! Lütfen erkeklerin siyaset anlayışını taklit etmeyin. Siyasette bir kadın dili oluşturmayı becerin artık!
RTÜK değişikliği önemli

Şimdi başkentte onlarca senaryo var.
Ama önemli değişiklikler bu senaryolardan bağımsız olarak gelişmeye başladı bile.
Bunlar arasında en çok ciddiye aldıklarım arasından biri RTÜK değişikliği.
Biliyorsunuz RTÜK’te AKP’nin büyük çoğunluğu vardı.
En masum romantik sahnelerden bile cinsellik çıkarmayı başaran, tek sesliliğe aşık, sevdiğimiz ne kadar şey varsa yasaklayan ve bir nevi toplum mühendisi gibi çalışan RTÜK uzun süreden beri ilk kez gerçekten çok sesli oluyor.
Sonuçlara göre AKP’nin RTÜK üye sayısı 5’ten 4’e düşerken muhalefet ise 5 üye çıkardı.
İşte bu çok ama çok önemli bir gelişme. Sadece yayınlarda artık muhafazakarlığın baskın olmayacağından değil, insanlık onurunu zedeleyici yayın yapan bazı yandaşların da artık bu suçu işlediklerinde ceza alacaklarını bilmemiz açısından çok önemli.
Bunun adı neresinden bakarsanız bakın dengedir.
Ve demokrasi işte bu yüzden çok güzel bir şeydir.
Hani şu ‘Check And Balance’ dedikleri şey bu halkın sağduyusu ile kansız, tepişmesiz, kaossuz tecelli etmiştir. Bırakalım dolar kıpraşsın –ki zaten MB kavgası sonrası ateşi çok yükselmişti- bugün bu ülkenin hak ettiği çok sesli temsiliyetin RTÜK’ten devlet kurumlarına yayılacak olmasının tadını çıkaralım.
Rahşan Gülşah.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Güzel ülkemin güzel insanları inanırmısınız BİR NEFES ALDIK Özgürlük Alanında yeni yaşama yeni bir başlangıç her şey daha güzel olacak..

Üst Alt