• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ülsere Ne İyi Gelir?

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Ülser, hazım kanalının sindirici tesislerinde ve mide de ileri gelmiş yaralara verilen genel addır. Fizyolojik olarak yara anlamına gelen ülser midede görüldüğü gibi deri de meydana gelmektedir. Ancak günümüzde ülser denildiğinde kişilerin aklına gelen ilk bölge bağırsak ve mide olmaktadır. Midede meydana gelmiş bir ülserin ilk belirtisi yemek yemenin ardından gelen bir ağrı hissidir. Hastalığın başlangıcı olarak ise çeşitli bakteriler öne sürülmüştür.

Ülsere Ne İyi Gelir?
Tedaviye destek olmak amaçlı günlük sebze ve meyve yemeğe özen gösterilmeli ve ağrı besinlerden uzak durulmalıdır. Özellikle kızartılarak hazırlanmış besinler ülserin ağrımasına yol açmaktadır.
Sıkıntı ve üzüntü kişilerde psikolojik olarak mide ağrısına yol açtığı için belli bir dönem sıkıntılı durumlardan kaçınmak gereklidir.
Lahana, ıspanak, soya, aspir yağı, çavdar unu, yonca ve avokado K vitamini bakımından oldukça zengin besinlerdir. Ayrıca K vitamini ülser rahatsızlığın da ek ürün olarak kullanılan önemli vitaminlerden biridir.
Kızartmalar, salamur edilmiş besinler, çiğ soğan-sarımsak, sosis, salam, hazır meyve suları, hazır çorbalar, boza, sucuk, çok tuzlu besinler, pastane ürünleri, tavuk, işlenmiş etler, doymuş yağ içeren besinler ve patates cipsi gibi ürünler ülserin ağrısını ve durumunu şiddetlenmesine yol açmaktadır. Bu besinlerin belli bir dönem tüketilmemesi hastalığın durumu açısından iyi olacaktır.
Günlük tüketilen asitli ve kafeinli içeceklerin azaltılması gerekir. Ayrıca ağrı yaşamasına bu içecekler nedenler oluyor ise tamamen bırakılmasında fayda olacaktır.
1 kilo çiğ karnabaharı iyice yıkayın ve yarım litre su ile haşlayın. Karnabaharlar yumuşayana dek haşlandıktan sonra suyunu bir sürahiye süzüp günlük 2 bardak şeklinde için. Aynı zamanda haşlanmış olan karnabahar sebzesi de tüketilebilir.

Her gün taze olarak hazırlanmış bir fincan papatya çayı hastalığın ilerlemesini durduracağı gibi iyileşmesini de hızlandıracaktır.

Her gün keten bir kaşık keten tohumu ile bir kase yoğurt tüketilmesi önerilir.

Sabahları kahvaltıdan yarım saat sonra bir su bardağı kaynar suyun içerisine 1 şeker kaşığı meyan kökü ilave edilip demlenir ve 10 dakika demlendikten sonra afiyetle yudumlanır.
 
Üst