Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ülkede Son Durum?

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Merhaba arkadaşlar CNN TÜRK'ü izleyen oldumu bilmiyorum fakat gördüğüm kadarıyla en net haberleri orası veriyor ülke ayağa kalkmış durumda TSK'dan gelen acıklamaya göre ülke yönetimine el konulmuş havalimanında tanklar kapıları tutmuş genel kurmayın tepesinde ucaklar geziyormuş. Askerler köprüyü kapatmış.

SON DAKKİA :
İstanbul ve Ankara'dan son dakika haberi... İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü jandarma tarafından trafiğe kapatıldı. Başbakan Binali Yıldırım bir grubun 'Kalkışma'da bulunduğunu belirtmişti. Askerler Ankara'da TRT binasına girdi. İstanbul Valiliği önünde de askerler var. Vatan Caddesi'nden ise silah sesleri geldiği kaydediliyor. İstanbul'da metrobüslerin çalışmadığı öğrenildi. AA'nın geçtiği haberde "Güvenilir kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grupasker tarafından rehin alındığını bildirdi" denildi.

AA: GENELKURMAY BAŞKANI REHİN ALINDI
-Güvenilir kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını bildirdi.

Kücük bir NOT: Genelkurmay üzerinde Süper Kobra helikopteri uçuyor.

Önemli duyurular :
1. Bankalar kilitlenebilir hemen gidip bankanızdan paranızı cekmeniz iyi olur.
2. Ankara'da oturuyorum ve çatışma başladı çatışma sesleri oturduğum eve kadar geliyor.
3. Sokağa cıkma yasağı ilan edilecek gibi görünüyor. Çıkabilirde şu sıra

Sade

Desire becomes surrender, surrender becomes power.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    3,318
Ülkenin civisi çıktı artık ne huzur kaldı nede baska birsey.lanet olsun !

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Ben ilk başta bunun tiyatro olduğunu düşünüyordum ama şu an kararım değişti, bu apaçık gerizekalı üç beş askerin girişimi.

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Ben ilk başta bunun tiyatro olduğunu düşünüyordum ama şu an kararım değişti, bu apaçık gerizekalı üç beş askerin girişimi.

3 kişi diyorsunuz ama haberler 200 asker diyor.

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Bu bir Darbe felan değildir bu resmen vatana ihanettir...Cumhuriyet tarihinde hiçbir darbede Asker halkına silah çevirmemiş ve Meclis bombalamamıştır...Bu resmen terör faaliyetidir,ve bu ölçüde büyük bir terör eylemini hiçbir güç arkasında destek olmadan yapamaz...Tarih bu terör eyleminin müsebbiplerini ve arkasındaki güçleri de er yada geç ortaya çıkartacaktır...

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198
İste bu nedenle tüm askerler ve üstleri gözaltında. Vatana ihanet etmenin hesabını verecekler. Bu ülkeyi bölmek, kolay kolay el koymak mümkün değil. Ve tüm dünya bunu gördü...
Şuan ülkemiz köstebekler tarafından temizlenmiş bir durumda...

Kötü bir geceydi. Şehit yakınlarımıza baş saglıgı ve sabır, yaralılara acil sifalar diliyorum...
Umarım bir daha bu tür tatsızlıklar yaşanmaz...

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
İste bu nedenle tüm askerler ve üstleri gözaltında. Vatana ihanet etmenin hesabını verecekler. Bu ülkeyi bölmek, kolay kolay el koymak mümkün değil. Ve tüm dünya bunu gördü...
Şuan ülkemiz köstebekler tarafından temizlenmiş bir durumda...

Kötü bir geceydi. Şehit yakınlarımıza baş saglıgı ve sabır, yaralılara acil sifalar diliyorum...
Umarım bir daha bu tür tatsızlıklar yaşanmaz...
Birbirimiz öldürdük şuan hiç bir sebep olmadan bu bir oyun darbe falan yok.

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
3 kişi diyorsunuz ama haberler 200 asker diyor.

Olayın iç yüzü çok karışık. Olana bitene bir anlam verememek çok zor olur. Karanlık bir evreden geçtik. Bu yaşananları mantığın izah etmesi neredeyse imkansız.

Şimdi 3 farklı görüş var ve üçü de kendince haklı
1-) Bu darbe girişimi planlanabilecek en kötü darbe girişimiydi. Darbe yapılacaksa önce karşı duracak kişiler engellenir, basın yayın organlarına el konulur. Zamanlaması manidardır. Herkesin zaten dışarıda, ayakta, uyanık v.s. olduğu saatlerde yapılamaz.

2-) Olayı TSK içerisinde örgütlenen FETÖ'cüler planlamıştır. Yüksek Askeri Şura öncesi artık koltuklarını kaybedecek vatan hainleri son bir cesaretle, "Biz darbeye başlayalım, belki halk bize arka çıkar." gafleti ile bu darbeye kalkışmıştır.

3-) Askerin içerisinde var olan rütbeli askerler gerçekten de devletin durumunun kötüye gittiğini, hukukun üstünlüğünün kaybolduğunu, hükümetin aldığı kararların ülkenin bekasına yönelik tehdit unsurları içerdiğini düşünmüş olabilirler.

Bu üç düşünce de kendi içlerinde haklı olabilir, olmayadabilir. İşte bu yüzden bizler artık bertaraf edilen bu darbe girişiminden sonra sükuneti korumalı, sağduyulu olmalıyız. Ne olup bittiğini kendi vicdani muhasebemizi yaparak idrak edebilmeliyiz.

Son ve en önemli söyleyeceklerim;

Hükumet bundan ders elbette çıkaracak, yanlış düşüncelerden vazgeçecek ve oluşan bu birlik ortamından en iyi şekilde istifade edip, demokrasinin gerekliliklerini, hukukun üstünlüğünü (referandum ile bütün bu örgütlenmelerin önü açılmıştı.) tekrar oluşturmalıdır. Halkımız nefret söylemlerinden vazgeçmeli, çürük elmalar ayıklandıktan sonra askerimize sahip çıkmalıdır.

Bütün yargı, askeri, idari organlar tasfiye edilmeli, yaşına bakılmaksızın emekli edilmeli, silbaştan tekrar inşa edilmelidir.

Kitap Hırsızı

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    76
Suriye konusunu içerleyen Askerin içindeki Kahraman Kemalist grubun malesef ki darbeye kalkışması.

Üst Alt