Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uğur Böceği Pasta

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
ugur_bocegi_pasta.jpg



Malzemeler:
250 gram krem şanti​
300 gram çilek
2 çorba kaşığı çilek likörü
Yarim çay bardağı şeker şurubu
1 su bardağı kırmızı renkli jöle​
Bademli pandispanya için:
4 adet yumurta
2/3 su bardağı un
5 çorba kaşığı tozşeker
3-4 çorba kaşığı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu​
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta​


Süslemek için:
80 gram eritilmis bitter çikolata​

TARİFİ
Bademli pandispanya için oda sıcakliğındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın. Tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserleyin. Toz badem, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dakika pişirip soğutun. Diger tarafta krem patisserie için süt, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Orta hararetli ateşte devamli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra mikserle çırpın. Likör ve şeker şurubunu karıştırın. Pandispanyayi oval kalıp ile 3'e ayırın. Birinci parçayı şeker şurubu ile islatin. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüs çilekleri dizin. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Ikinci kat pandispanyayi yerlestirip ayni islemi uygulayin. Üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarinin yapismasi için hafifçe bastırın. Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün. Eritilmis bitter çikolatayi yagli bir kagit üzerine döküp spatula ile düzeltin. Sertlestikten sonra üzerinin beneklerini ve agiz kismini çikartin. Benekleri ve agiz kismini pastanin üzerine yerlestirin. Üzerine kirmizi renkli jöleyi yayin. Buzdolabinda bekletip servis yapın.​
 
Üst Alt